More

  Policija pozvala građane da obiđu svoje prazne kuće u kojima je možda naoružani otmičar devojčice iz Niša

  • Zbog sumnje da je oteo devojčicu iz Niša Moniku Karimanović (12) policija i Žandarmerija su danas, 15. dan zaredom, na području nekoliko mesta na jugu Srbije, tragale za osumnjičenim Ninoslavom Jovanovićem (47), inače osuđenim  višestrukim silovateljem
  • Mada se MUP i PU Niš nisu zvanično oglašavali, pojedini mediji su javili da je policija pozvala građane da obiđu svoje prazne kuće i vikendice u tom području, navodeći da je prazno “od 80 do 90 odsto njih”, a da ona “nema ovlašćenja da provaljuje u zaključane objekte”
  • Predstavnici policije su prethodno saopštili da je Jovanović verovatno naoružan, a navodilo se da poseduje pištolj i nož
  • Devojčicu su, inače, 29. decembra, desetog dana potrage, pronašli Nišlija Emil Živić i njegov sin, kada su slučajno obišli svoju praznu vikendicu u selu Pasjača kod Niša, a Jovanović je tada pobegao
  • Devojčica je i dalje hospitalizovana u Kliničkom centru Niš, gde se, po rečima rukovodstva KC, oporavlja od povreda, pre svega onih psihičke prirode

  Zbog sumnje da je oteo devojčicu iz Niša Moniku Karimanović (12) policija i Žandarmerija su danas, 15. dan zaredom, na području nekoliko mesta na jugu Srbije, tragale za osumnjičenim Ninoslavom Jovanovićem (47), inače osuđenim  višestrukim silovateljem.

  Mada se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) i Policijska uprava Niš (PU) nisu zvanično oglašavali, pojedini mediji su javili da je policija pozvala građane da obiđu svoje prazne kuće i vikendice u tom području, navodeći da je prazno “od 80 do 90 odsto njih”, a da ona “nema ovlašćenja da provaljuje u zaključane objekte”.

  Predstavnici policije su prethodno saopštili da je Jovanović verovatno naoružan, a navodilo se da poseduje pištolj i nož.

  Direktoru policije Vladimiru Rebiću su tvrdnja o velikom broju praznih kuća na ovom području, kao i tvrdnja da je Jovanović unapred pripremao izvršenje ovog krivičnog dela, zbog čega je u napuštenim kućama i zemunicima skladištio vodu i hranu, poslužili za objašnjenje zašto se potraga za osumnjičenim “odužila” i još ne daje rezultate.

  Deo javnosti, među kojima i osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, ocenjivali su da je policija propustila da u prva 24 časa, koji su ključni u slučajevima nestanka osobe ili njene otmice, preduzme neophodne aktivnosti, posebno apostrofirajući da su fotografije i osnovne informacije o devojčici, kao i o potencijalnom otmičaru, objavljene sa zakašnjenjem.

  Prema navodima policije, ovo je bila jedna od najopsežnijih potraga za osumnjičenim, pošto je u u njoj učestvovalo do 600 pripadnika policije, Žandarmerije i Vojsle Srbije, kao i veliki broj građana, a korišćene helikopterske jedinice, dronovi, termovizijske kamere i psi tragači.

  Ipak, devojčicu Moniku Karimanović su 29. decembra, desetog dana potrage, pronašli Nišlija Emil Živić i njegov sin, kada su usput i slučajno obišli svoju praznu vikendicu u selu Pasjača kod Niša. Osumnjičeni Jovanović je tom prilikom pobegao, iako je policija, kako je saopšteno, stigla “samo nekoliko minuta” nakon što su je Živići obavestili. 

  Devojčica je odmah hospitalizovana u Kliničkom centru Niš, gde joj, kako je saopštilo rukovodstvo te ustanove, pomoć pruža tim lekara i psihologa, pošto njen oporavak od posledica desetodnevne agonije, posebno onih psihičke prirode, neće biti  kratak i jednostavan.


  Ministar policije na radnom doručku sa učesnicima potrage

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike policije i Žandarmerije koji učestvuju u potrazi za Jovanovićem. Na radnom doručku, Stefanović im se zahvalio na angažovanju i upornosti, a zahvalnost je uputio i svima koji su doprineli pronalaženju devojčice. On je izrazio nadu da će osumnjičeni otmičar uskoro biti uhapšen.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi