More

  Policija intenzivno traži osumnjičenog za otmicu devojčice u Nišu

  • MUP traga za muškarcem, čiju je fotografiju objavio, zbog sumnje da je pre šest dana u Nišu oteo devojčicu Moniku Karimanović (12)
  • Iako MUP nije saopštio njegov identitet, prema pisanju medija i na osnovu fotografije radi se o N.J. poznatijem kao Malčanski berberin, koji već osuđivan zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice
  • MUP poziva građane da ako imaju bilo kakve informacije o osumnjičenim to odmah jave na telefone 192 i 018/522-982
  • N.J. je marta ove godine izašao na slobodu posle petomesečnog zatvora zbog polnog uzmemiravanja žena na društvenim mrežama

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP) intenzivno tragaju za muškarcem sa fotografije zbog sumnje da je u Nišu oteo devojčicu Moniku Karimanović (12), koja je pre šest dana nestala na putu od svog doma u Suvom Dolu do osnovne škole u Brzom Brodu.

  Iako policija nije saopštila identitet osumnjičenog, prema pisanju medija i na osnovu fotografije radi se N.J. poznatijem kao Malčanski berberin. On je od marta ove godine na slobodi posle pet meseci provedenih u zatvoru zbog polnog uznemiravanja žena na društvenim mrežama.

  Policija poziva građane koji prepoznaju muškarca sa fotografije, koji je poslednji put viđen u okolini Knjaževca, da ako imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju ili koje bi bile od pomoći da se jave na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

  Tridesetak meštana Brzog Broda kraj Niša jutros je organizovano krenulo u potragu za nestalom devojčicom, kako su kazali, da bi pomogli policiji da što pre pronađe Moniku.

  foto: MUP

  Stanovnici ovog dela Niša strahuju za bezbednost svoje dece, pa ih ne puštaju da idu sama u školu.

  MUP je naveo da su u potrazi za nestalom devojčicom na terenu angažovani svi raspoloživi resursi, da se koriste termovizijske kamere, policijski službenici pretražuju teren, a uključeni su i pripadnici Žandarmerije i Helikopterske jedinice.

  Porodica devojčice, koja je nestala u petak, 20. decembra na oko 500 metara od kuće na putu do škole, veruje da je oteta na potezu od pedesetak metara pored njiva između firme koja se nalazi na ulazu u Brzi Brod i prvih kuća u tom naselju.


  Ko je Malčanski berberin

  N.J. iz sela Malča kod Niša prethodno je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja, ali mu je prošlog leta Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine. Njega su prozvali Malčanski berberin jer je suđenju za silovanje devojčice(12) priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje.

  Osumnjičeni za Monikinu otmicu je poslednji put je na to navodio devojčice na društvenim mrežama. Uhapšen je 13. oktobra prošle godine, jer je preko aplikacija Mesindžer i Vajber proganjao i uznemiravao više devojaka i žena, zahtevajući od njih da mu uz novčanu naknadu dozvole da ih šiša ili da mu šalju svoju kosu. Čak je iz frizerskog salona krao ošišanu kosu.

  Više javno tužilaštvo je zahtevalo da se Jovanović osudi na kaznu zatvora u rasponu od godine do tri i po godine i da mu se odredi zabrana prilaska uznemiravanim ženama.Tužilaštvo je istaklo da je optuženi pokazao izuzetnu upornost u vršenju krivičnih dela, kao i da je ranije osuđivan za seksualne delikte. Sud je, pak, odlučio da ga osudi samo na pet meseci zatvora, jer su žene sa kojima je komunicirao na sudu rekle da se nisu osećale ugroženima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi