More

  POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: NIŠKI AERODROM PREDALI SLEPO POSLUŠNI ODBORNICI ALEKSANDRA VUČIĆA

  • Stavljanjem dužnosti gradonačelnika, gradskog Veća, svoje odborničke grupe i šefa odborničke grupe u funkciju bespogovornog sprovođenja volje jednog čoveka, SNS ne samo da je Nišlijama i Nišu otela aerodrom, već je obesmislila i građanima oduzela pravo na lokalnu samoupravu, navodi PSG u Nišu
  • Niški PSG najavljuje da će ovakvo ponašanje odbornika biti „adekvatno sankcionisano primenom Zakona o lustraciji koji će biti usvojen čim PSG dobije poverenje građana“
  • U ovom Pokretu apeluju na organizatore protesta povodom Aerodroma da se u borbi za zajedničke interese ubuduće ne prave veštačke podele između građana i članova opozicionih stranaka ili između organizatora protesta i drugih

  Pokret slobodnih građana (PSG) danas je „najoštrije osudio diktatorsku politiku Aleksandra Vučića koji je uz pomoć svojih slepo poslušnih odbornika oteo imovinu i celo Javno preduzeće ‘Aerodrom Niš’ od Nišlija i Grada Niša“.

  – Stavljanjem dužnosti gradonačelnika, gradskog Veća, svoje odborničke grupe i šefa odborničke grupe u funkciju bespogovornog sprovođenja volje jednog čoveka, Srpska napredna stranka ne samo da je Nišlijama i Nišu otela aerodrom, već je obesmislila i građanima oduzela pravo na lokalnu samoupravu- navodi se u saopštenju Povereništva PSG za Niš.

  Povereništvo za Niš „očekuje da će imena svih odbornika koji su glasali za ovo, u istoriji nezabeleženo, nasilje centralne vlasti prema jedinici lokalne samouprave i njenim građanima ostati zauvek zapamćena, a njihovo učešće adekvatno sankcionisano primenom Zakona o lustraciji koji će biti usvojen čim PSG dobije poverenje građana i preuzme odgovornost za upravljanje državom“.

  foto: Vesna Torović

  Povereništvo PSG je, takođe, apelovalo da se u borbi za zajedničke interese svih građana Niša, kao što je borba da Niški aerodrom ostane u svojini Grada, ubuduće ne prave veštačke podele između građana i članova opozicionih stranaka ili između organizatora protesta i drugih.

  U saopštenju se podseća da su članovi PSG bez svojih obeležja od samog početka učestvovali u protestima za zaštitu Niškog aerodroma, te da je PSG udruženje građana, a ne politička stranka.

  – Zato mirne savesti i objektivno sada kažemo da organizatori nije trebalo da nepromišljeno sloganom „Jači od vlasti, jači od opozicije“ u istu ravan stavljaju vlast i opoziciju, niti da prave veštačku razliku između građana i članova opozicionih stranaka, pa ni između sebe i drugih ljudi koji se bave politikom. Nadamo se da u budućnosti ni jedna organizacija neće prisvajati javni interes i sebi uzimati za pravo da odlučuje ko i kako može da izražava svoj stav-navodi PSG.

  Skupština grada Niša je prošlog petka većinom glasova odlučila da se imovina, osnivačka prava i udeo Niškog aerodroma besplatno ustupe Republici. Predlog za donošenje ovakve odluke dalo je Gradsko veće, na preporuku Vlade Srbije.

  Predlog Gradskog veća, usvojen 30. marta, isprovocirao je građanske proteste u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“.

  Proteste je podržala Ujedinjena opozicija Niša, koju čini devet stranaka i pokreta okupljenih oko pitanja promene vlasničkog statusa Aerodroma.

  1 KOMENTAR

  1. A sta je to PSG uradio da zastiti aerodrom? Da li ih je neko sprecavao bilo sta da urade? Nisu li mogli da urade neku tribinu? Ili recimo da plate neku analizu? Ili urade neku akciju podele letaka? Primer nesposobne opozicije koja bi da se krije iza tudjeg aktivizma.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi