More

  POKRET MLADIH “ZA NIŠ BEZ STRAHA” NIJE PROTIV OPOZICIJE, ALI SE PROTIVI MINIRANJU AUTENTIČNOG IZRAŽAVANJA VOLJE GRAĐANA

  • Miljan Marjanović, iz Pokreta mladih kaže da nisu protiv opozicije, ali se protive “miniranju autentičnom izražavanju volje građana i jeftinom politikanstvu”.
  • On potvrđuje da je zbog protesta Saše Živića iz Nove stranke Pokret mladih dodao zahtev -da se zabrani bavljenje politikom “svima koji su u poslednjih 30 godina “usrećili Niš i Nišlije”.
  • Živić je ocenio da njegov protest nije bio smetnja protestu Pokreta mladih, jer je pozvao Nišlije da u što većem broju dođu na protest u petak.
  • Opozicione stranke iz Niša podržavaju zahteve Pokreta mladih,a Sindikat Sloga traži i obezbeđivanje svih prava u oblasti rada i sindikalnog organizovanja.
  • Marjanović kaže da je Pokret deo šire baze koja je na čelu protesta “ 1 od 5 miliona”, kao i da ima resurse da organizuje kontinuirane proteste.

  Miljan Marjanović, iz Pokreta mladih “ Za Niš bez straha”, koji organizuje protest pod parolom „Stop teroru – za Niš bez straha” najavljen za 11. januar, rekao je za “ Medijsku kutiju” da čelnici Pokreta “nisu protiv opozicije”.

  -Mi smo samo protiv miniranja autentičnog izaražavanja volje građana Niša I jeftinog politikanstva. Inače, zahvaljujemo se svima koji su stali uz naše zahteve I koji pozivaju na naše mirne I nenasilne proteste- političke organizacije, građanska udruženja, sindikati… Ustvari svi građani koji su žrtve ovog sistema-kazao je on.

  Marjanović je potvrdio da je zbog protesta Saše Živića, člana Nove stranke, održanog 5.januara u Nišu Pokret mladih  dodao još jedan zahtev – da se zabrani bavljenje politikom “svima koji su u poslednjih 30 godina “usrećili Niš i Nišlije”.

  -Žalosni pokušaj  kontramitinga pomoći će samo nama koji smo istinske žrtve ovog sistema da autentično izrazimo svoje nezadovoljstvo i da se ogradimo od onih političkih grupa i ličnosti koje su Nišlijama već pokazale šta mogu i znaju, a sada bi da ponovo politički profitiraju na muci Nišlija – naveli su tada u Pokretu mladih.

  foto Vesna Torović

  Živić, koji je sa nekoliko stotina Nišlija protestvovao prošle subote na centralnom gradskom trgu, kaže da ni na koji način nije želeo da smeta protestu Pokretu mladih.

  -SNS botovi su moj poziv na ovaj protest nazvali „kontramitingom“.Ovo je samo uvertira za to protestno okupljanje. Svoje drage sugrađane pozivam da se skupimo u što većem broju narednog petka- poručio je Živić sa svog protesta.

  Savez za Srbiju, Sindikat Sloga, Pokret slobodnih građana I Nova stranka već su pozvali  građane, svoje članove I simpatizere na protest Pokreta mladih u petak u 18 časova na Trgu kralja Milana u Nišu.

  Savez za Srbiju-Niš(SZS) ocenjuje da režim u Srbiji konstantno ponižava Nišlije I Grad Niš.

  -U Nišu je nagomilano nezadovoljstvo građana zbog ponižavanja režima na svim nivoima upravljanja. Zato pružamo punu podršku protestu “ Sto teroru-za Niš bez straha, “ 1 od 5 miliona” i pozivamo naše članove da se priključe protestu-navodi niški SZS.

  Pokret slobodnih građana podržava zahteve organizatora i  smatra da je “nakon uzurpacije i zloupotrebe svih institucija u Srbiji od strane Srpske napredne stranke ulica postala jedino mesto gde se može čuti glas onih koji ne pristaju na diktaturu”.

  Čelnici Sindikata Sloga pozvali su radnike da zbog teškog položaja dođu na protest.

  -Uslovi rada i  tretman zaposlenih u novijoj istoriji nikada nije bio gori. Većina zaposlenih živi na ivici egzistencije. Radno mesto nikome nije sigurno a, kako skorašnji slučajevi pokazuju radnici na mnogim poslovima nisu propisno obezbedjeni. Zato tražimo obezbeđivanje svih prava u oblasti rada i sindikalnog organizovanja koja su tekovina demokratije i demokratski organizovanih društava-navela je Sloga.

  Podsetimo, Pokret mladih zahteva ostavke gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, povratak Aerodroma “Konstantin Veliki”  Nišu, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila.

  -Nezadovoljni smo  načinom na koji niška vlast vodi grad, a koji se, između ostalog, ogleda u nerasvetljenim kriminalnim slučajevima, cenzurisanim medijima i partijskom zapošljavanju. Pozivamo sve građane Niša, a pre svega mlade, koji zbog katastrofalnih rezultata ove vlasti masovno napuštaju Niš, da dođu i pokažu šta misle o ovoj vlasti i o načinu na koji ona vodi Grad – navode organizatori protesta “ Stop teroru- za Niš bez straha”.


  MARJANOVIĆ: KONTINUITET PROTESTA ZAVISIĆE OD NEZADOVOLJSTVA GRAĐANA

  Miljan Marjanović iz Pokreta mladih “ Za Niš bez straha”  ocenio je da će “kontinuitet protesta zavisiti od nezadovoljstva građana”.

  -Znamo da je ogromno nezadovoljstvo građana. Mi smo hrabro istupili i očekujemo da nas građani podrže-rekao je on.

  Na pitanje “ Medijske kutije” da li Pokret mladih ima dovoljno organizacionih i materijalnih resursa da organizuje stalne proteste u Nišu, Marjanović je odgovorio da su “ deo jedne šire baze koja je na čelu protesta “ 1od 5 miliona”.

  -Imamo podršku koja nam je potrebna.Ovi protesti se razlikuju od prethodnih jer imaju podršku političkih partija i građanskih udruženja. Mada je naša najveća podrška nezadovoljnih građana Niša koji će u petak podržati naše zahteve-kazao je on.

   

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi