More

  POKRET MLADIH “ ZA NIŠ BEZ STRAHA“: DOK NAŠI PRIJATELJI LEŽE U ZATVORU, VI IZ SNS PODRŽAVATE ALEKSANDRA VUČIĆA

  • Naši prijatelji su uhapšeni samo zato jer imaju stav i hrabrost da ga pokažu, a vi naprednjaci šaljete podršku Vučiću, naveo je Pokret mladih “Za Niš bez straha“ povodom skupa pristalica SNS u niškoj opštini Pantelej
  • Pokret mladih je dodao da je „vreme da svi zajedno stanu u odbranu ovog grada od bahate vlasti Vučića i njegovih poltrona”
  • Oni su pozvali Nišlije da u petak na protestu zajedno pošalju poruku podrške njihovim uhapšenim saborcima
  • Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević poručio je predsedniku Srbije i vladajuće partije da mu daju punu podršku i da će sve uraditi kako bi ga podržali
  foto: Vesna Torović

  Pokret mladih ” Za Niš bez straha”, koji organizuje  građanske proteste “ 1 od 5 miliona” u Nišu, reagovao je povodom jučerašnjeg skupa pristalica Srpske napredne stranke(SNS) u niškoj opštini Pantelej u znak podrške predsedniku Aleksandru Vučiću.

  -Dok naši prijatelji leže u zatvoru, samo zato što imaju stav i hrabrost da ga iskažu, vi iz SNS šaljete podršku Vučiću. Ali vi dostojanstvo tih mladih ljudi ne možete  kupiti sendvičima, lažnim diplomama, izmišljenim radnim mestima i funkcijama- naveo je Pokret mladih.

  Pokret mladih je pozvao Nišlije da u petak  na protestu zajedno pošalju poruku podrške njihovim uhapšenim saborcima.

  -U ovoj borbi moramo biti istrajni i dostojanstveni jer je vreme da svi zajedno stanemo u odbranu ovog grada od bahate vlasti Vučića i njegovih poltrona. Dele nas već skoro sedam godina, a sad je vreme je da se ponovo ujedinimo pod zastavom “1od 5miliona”-naveli su oni.

  Više članova SNS, opštinsko i deo gradskog rukovodstva, nekoliko direktora gradskih preduzeća i ustanova juče su ispred zgrade Opštine Pantelej u Nišu održali “kontramiting” beogradskim protestima ispred zgrade Predsedništva u nedelju u Beogradu.

  Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević poručio je predsedniku Srbije i vladajuće partije  da nastavi da ih  vodi i da su oni protiv „divljaštva“.

  -Huliganima nije mesto ovde i ne mogu da ruše vlast jer to nije moguće nigde u svetu. Dajemo mu maksimalnu i punu podršku i sve ćemo da uradimo kako bismo ga podržali – rekao je Vasiljević.

  Okupljeni su nosili parole „Pantelej uz Vučića“ i „Dole fašisti i ljotićevci”.

  Na protestu “ 1 od 5 miliona” prošle subote u Beogradu  deo građana je upao u zgradu RTS-a, i zbog toga je uhapšeno 18 osoba, među kojima je dosta mladih ljudi.

  Veliki broj građana na poziv Saveza za Srbiju (SZS) dan kasnije je protestvovao ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, u kojoj je Vučić držao konferenciju za novinare  i formirao “ živi lanac” kako bi ga onemogućili da napusti zgradu.

  1 KOMENTAR

  1. Ne, dragi moji, nisu uhapseni zbog drugacijeg misljenja vec zbog provaljivanja i nasilnog ulaska u prostorije javnog servisa, kao i za napad na ovlascena sluzbena lica na duznosti…Ynaci, prekrsili su Zakon!!!
   Dok su mirnim protestom prezentirali svoje stavove, niko ih nije hapsio…
   Napravite razliku izmedju demokratije i anarhije, tek tako cete moci da sklonite ove sa vlasti!!!

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi