More

  Počelo suđenje Ninoslavu Jovanoviću iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devojčice

  • Pred niškim Višim sudom danas je počelo suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, optuženom da je oteo i deset dana zlostavljao devojčicu staru 12 godina iz naselja Suvi Do u Nišu
  • Aleksandra i Robert K, roditelji devojčice koju je Jovanović oteo i zlostavljao, kazali su novinarima da je današnje pripremno ročište “odloženo za 16. jun zbog promene njegovog branioca”
  • Optuženi Jovanović je danas zatražio da zamenica višeg javnog tužioca Mirjana Velimirović bude izuzeta iz postupka “zbog sumnje u njenu nepristrasnost”, ali je zahtev odbijen kao neosnovan
  • Suđenje je zatvoreno za javnost sve do izricanja presude
  • Jovanović je prethodno osuđen za silovanje jedne žene i jedne devojčice, otmicu dve i silovanje jedne devojčice i objavljivanje opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu, zbog čega je proveo u zatvoru ukupno 22 godine
  • Zbog toga što svojim žrtvama seče kosu, deo medija ga naziva “Malčanskim berberinom”

  Pred niškim Višim sudom danas je počelo suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, optuženom da je oteo i deset dana zlostavljao devojčicu staru 12 godina iz naselja Suvi Do u Nišu.

  Aleksandra i Robert K, roditelji devojčice koju je Jovanović oteo i zlostavljao, kazali su novinarima da je današnje pripremno ročište “odloženo” za 16. jun zbog promene njegovog branioca “zbog godina”.

  – Star je pa nije mogao da radi u toku epidemije koronavirusa, tako da je on uspeo da dobije novog advokata- rekli su novinarima roditelji, koji su bili u sudnici.

  Uprkos velikom interesovanju medija, novinarske ekipe ne mogu da prisustvuju suđenju zbog isključenja javnosti “zbog prirode krivičnog dela i okolnosti da je žrtva dete”. Mediji će moći da prisustvuju tek izricanju presude.

  Optuženi Jovanović se danas složio sa zahtevom njegovog branioca, advokata Radenka Miladinovića, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, da prestane da ga zastupa.

  On je danas, takođe, zatražio da zamenica višeg javnog tužioca Mirjana Velimirović bude izuzeta iz postupka “zbog sumnje u njenu nepristrasnost”, ali je zahtev odbijen kao neosnovan.

  Advokatica oštećenih Tamara Antić rekla je novinarima da očekuje da Jovanović bude osuđen na maksimalnu kaznu za dela koja mu se stavljaju na teret, u cilju individualne i generalne prevencije.

  Roditelji devojčice su dodali da očekuju da “pravda bude brzo zadovoljena”. Oni su rekli da sw njihova ćerka još oporavlja i da se sada oseća “bolje”.

  Jovanović je jutros doveden na suđenje policijskom maricom, u čijoj pratnji su bila još dva takva vozila i više čuvara Kaznweno- popravnog zavoda u Nišu, gde se on nalazi u pritvoru.

  On je u sud ušao sa zaštitnom maskom i vizirom, gledajući u pod.

  Tokom istrage, a po nalogu suda, obavljeno je njegovo psihološko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu i rezultati su prosleđeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu (VJT).

  Istraga je sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

  Niško VJT je podiglo optužnicu krajem marta, a zbog zaštite interesa devojčice nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se optuženi tereti.

  Viši sud u Nišu je zakazao pripremno ročište nakon što je Apelacioni sud odbacio Jovanovićevu žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice.

  Prema nezvaničnim informacijama, on je negirao da je devojčicu zlostavljao na način koji je opisan u optužnom aktu.

  Uhapšen je 5. januara ove godine, na groblju u rodnom selu, nakon potrage koja je trajala 17 dana.


  Jovanović već proveo u zatvoru 22 godine

  Ninoslav Jovanović je već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i objavljivanje opskurnih poruka ženama na svom fejsvuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru ukupno 22 godine.

  Zbog toga što svojim žrtvama seče kosu, deo medija ga naziva “Malčanskim berberinom”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi