More

  Počelo saslušanje osumnjičenih za napad na studenta zbog antifašističke majice u Nišu

  • Petorica osumnjičenih da su 21. juna ove godine na Nišavskom keju izboli nožem studenta Uroša Janjića(25),  jer je nosio majicu sa antifašističkom sadržinom, počeli da daju iskaze u Osnovnom javnom tužilaštvu(OJT)
  • U OJT su rekli da je trojica osumnjičenih saslušana, kao i da će dvojica da daju iskaze krajem oktobra, ali nisu precizirali da li je već saslušan i N.R.(33) koji je optužen za nanošenje teških telesnih povreda.
  • Iako se napad na Nišavskom keju dogodio pre tri i po meseca, optuženi mladići nisu saslušani tokom leta zbog godišnjih odmora

  U Osnovnom javnom tužilaštvu(OJT) u Nišu počelo je saslušanje petorice osumnjičenih da su 21. juna ove godine na Nišavskom keju izboli nožem studenta Uroša Janjića(25) jer je nosio majicu sa antifašističkom sadržinom.

  Iskaze pred zamenikom tužioca prošle nedelje su dala trojica osumnjičenih, a dvojica bi trebalo da budu saslušani krajem oktobra-naveli su u OJT, ali nisu precizirali da li je već saslušan i N.R.(33) koji je optužen za nanošenje teških telesnih povreda.

  I protiv Janjića je podneta krivična prijava za učešće u tuči.

  Iako se napad na Nišavskom keju desio pre tri i po meseca, mladići optuženi za napad na Janjića nisu bili saslušani tokom leta, jer su, kako je objašnjeno u OJT, bili godišnji odmori.

  Inače, nijedan od osumničenih mladića nije bio u pritvoru, što je iznenadilo niške advokate, koji kažu da se pritvor određuje i za mnogo lakša krivična dela.

  Opozicioni odbornik u Skupštini grada Niša Srđan Nonić organizovao je zbog ovog napada dve antifašističke šetnje na Keju, a na prvoj se pojavila grupa mladića koji su vikali “ Živeo Nedić”, “ Živeo Ljotić” uz nacističko salutiranje rukom uvis.

  Noniću su pretili na društvenim mrežama zbog tih šetnji i akcije uklanjanja grafita sa nacističkim porukama na išavskom keju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi