More

  POČELO KONKURISANJE RADNIKA BIA ZA KUPOVINU JEFTINIH STANOVA ZA BEZBEDNJAKE

  • Radnici koji su zaposleni na neodređeno vreme u BIA i Resoru državne bezbednosti MUP-a, kao i penzionisani radnici ovih službi, u sledećih 30 dana mogu konkurisati za kupovinu stanova po povoljnijim uslovima za lokacije u Nišu i Vranju, objavljeno je na sajtu BIA
  • Izgradnja takozvanih „jeftinih stanova“ za pripadnike službi bezbednosti- vojske, policije i BIA, počela je polaganjem kamena temeljaca 8. februara ove godine u Vranju i Nišu
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić tada su najavili da će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana, a da će cena kvadratnog metra iznositi oko 400 evra
  • Predsednik Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović su ranije najavljivali da će gradnja jeftinih stanova za „bezbednjake“ započeti prošle godine, a da će u prvoj fazi biti izgrađeno 1578 stanova, a ne 376, koliko se sada gradi

  Radnici koji su zaposleni na neodređeno vreme u Bezbednosno- informativnoj agenciji (BIA) i Resoru državne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova (Resora DB MUP-a), kao i penzionisani radnici ovih službi, u sledećih 30 dana mogu konkurisati za kupovinu stanova po povoljnijim uslovima za lokacije u Nišu i Vranju, objavljeno je na sajtu BIA.

  Reč je o stanovima koje će Vlada Srbije izgraditi za pripadnike snaga bezbednosti i BIA, a pravo da konkurišu imaju svi koji nemaju trajno rešenu stambeno pitanje, odnosno nemaju stan ili kuću u ličnoj svojini ili u svojini člana porodičnog domaćinstva.

  Priliku da se prijave za kupovinu stana pod povlašćenim uslovima imaju i penzioneri BIA i Resora DB MUP-a koji imaju neodgovarajući stan ili kuću, ali tek ako ne bude dovoljno prijava aktivnih pripadnika ovih službi bez rešenog stambenog pitanja.

  Pravo na ovakav stan nemaju aktivni i penzionisani pripadnici BIA i Resora DB MUP-a koji su od 1. juna prošle godine prodali stan ili porodičnu stambenu zgradu u ličnoj svojini na teritoriji Srbije ili na teritoriji bivših republika SFRJ.

  Izgradnja takozvanih „jeftinih stanova“ za pripadnike službi bezbednosti- vojske, policije i BIA, počela je polaganjem kamena temeljaca 8. februara ove godine u Vranju i Nišu. U Vranju je u prvoj fazi počela gradnja 186 stanova, a u Nišu 190.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić tada su najavili da će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana, a da će cena kvadratnog metra iznositi oko 400 evra.

  Predsednik Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović su ranije najavljivali da će izgradnja jeftinih stanova za „bezbednjake“ započeti prošle godine.

  Oni su tada kazali da će u prvoj fazi biti izgrađeno 1.578 takvih stanova, da bi nešto kasnije saopštili da će u prvoj fazi biti izgrađeno 376 stanova.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi