More

  POČELI LETOVI “ER SRBIJE” IZ NIŠA

  • Letom aviona kompanije „Er Srbija“ na relaciji Niš- Nirnberg- Niš večeras su otpočeli letovi na linijama od javnog značaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ do 12 destinacija u Evropi
  • Avion “erbas  A319”  koji je nešto posle 18 časova sleteo na niški aerodrom svečano je dočekan, uz tradicionalni pozdrav vodenim topovima
  • Tokom naredna dva dana biće uspostavljene redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu Hanu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Karlsrueu, Fridrishafenu, Rimu i Salcburgu, navodi se u saopštenju “Er Srbije”
  • U saopštenju aerodroma „Konstantin Veliki” dodaje da je „Er Srbija“četvrta avio-kompanija koja će leteti iz Niša i prva koja bazira svoj avion na tom aerodromu
  • Linije “Er Srbije” su uspostavljene na osnovu međunarodnog tendera o izboru avio- prevoznika na 12 subvencionisanih linija, na kojem je pobedila ova kompanija kao “jedina sa ispravnom ponudom”

  Inauguracionom letom aviona kompanije „Er Srbija“ na relaciji Niš- Nirnberg- Niš večeras su otpočeli letovi na linijama od javnog značaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ do 12 destinacija u Evropi.

  Avion “erbas  A319”  koji je nešto posle 18 časova sleteo na niški aerodrom svečano je dočekan, uz tradicionalni pozdrav vodenim topovima. Sletanju aviona prisustvovali su predstavnici kompanije „Er Srbija“, Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“, Javnog preduzeća „Aerodromi Srbije“ i grada Niša.

  U saopštenju kompanije „Er Srbija“, koje je umesto izjava podeljeno novinarima, precizira se da će njeni avioni  na liniji Niš-Nirnberg-Niš leteti dva puta sedmično, čime će  jug Srbije biti povezan sa Bavarskom.  

  – Tokom naredna dva dana biti uspostavljene redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu Hanu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Karlsrueu, Fridrishafenu, Rimu i Salcburgu- navedeno je u saopštenju.

  U njemu se dodaje da je večerašnjim letom do Nirnberga aerodrom „Konstantin Veliki“, uz aerodrom „Nikola Tesla“, postao i zvanično baza za avione te kompanije. 

  U saopštenju niškog aerodroma, koje je takođe dato novinarima, dodaje se da je „Er Srbija“  četvrta avio-kompanija koja će leteti iz Niša i prva koja bazira svoj avion na aerodromu „Konstantin Veliki“. 

  – U predstojećem periodu, nakon što se sve linije u javnom interesu aktiviraju, uspostaviće se avio saobraćaj iz Niša ka 22 destinacije u Evropi sa 47 letova nedeljno- rečeno je. 

  U njemu se dodaje da linija od Niša do Nirnberga kompanijama sa juga Srbije omogućava privrednu saradnju sa preduzećima u tom delu Nemačke, a očekuje se i da “omogući dolazak novih turista i naših ljudi u dijaspori”.


  REZULTAT MEĐUNARODNOG TENDERA

  Vlada Srbije je krajem marta ove godine donela odluku o proglašenju 12 linija od javnog interesa sa niškog aerodrome.

  Vlada je saopštila da će ti letovi biti subvencionisani u periodu od 1. jula 2019. do 30. juna 2023. godine, a da je za tu namenu iz republičkog budžeta planirano 1,8 milijardi dinara, odnosno 600 miliona godišnje.

  Mesec dana kasnije na međunarodnom tenderu za izbor avio-prevoznika pobedila je „Er Srbija“ kao ponuđač sa „jedinom ispravnom ponudom“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi