More

  Perišić, bivši gradonačelnik Niša, postao direktor Kliničkog centra

  • Vlada Srbije imenovala Zorana Perišića, bivšeg gradonačelnik Niša i funkcionera SNS, za v.d. direktora KC u Nišu
  • Perišić je, prema pouzdanim izvorima Medijske kutije, tu funkciju želeo još od 2016. godine, nakon što nije ponovo izabran za gradonačelnika Niša
  • Vlada je Radovanovića razrešila sa funkcije direktora KC, a istovremeno postavila za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja
  • Na ovoj Vladinoj sednici je za v. d. zamenika direktora KC imenovan Radmilo Janković, dosadašnji pomoćnik direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju

  Zorana Perišića, bivšeg gradonačelnik Niša i funkcionera SNS, Vlada Srbije imenovala je na jučerašnjoj sednici za v. d. direktora Kliničkog centra Niš.

  Perišić je, prema pouzdanim izvorima Medijske kutije, tu funkciju želeo još od 2016. godine, nakon što nije ponovo izabran za gradonačelnika Niša, ali je vrh SNS i Aleksandar Vučić tek sad odlučio da mu poveri jednu od najvećih zdravstvenih ustanova u Srbiji ka kojoj gravitira više od 2,5 miliona građana, koja zapošljava više od 3.000 radnika i čija je rekonstrukcija bila veliki, skup i promotivni državni projekat.

  Perišić slovi za kvalitetnog kardiologa, a radi i kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. Bio je gradonačelnik od 2012. do 2016. godine, te predsednik Gradskog odbora SNS-a od 2012. do 2015, kada je odbor raspušten zbog unutarstranačkih sukobljavanja.

  Mediji su u to vreme izveštavali da je bio najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji, te da je u jednom trenutku obavljao devet poslova i funkcija. Nedavno su izvestili da je ličnu imovinu dodatno uvećao kupovinom vile u elitnom niškom naselju, te apartmana u Grčkoj, na šta on nije javno reagovao.

  Imenovanje Perišića za v. d. direktora KC ocenjuje se kao „SNS preuzimanje te veoma važne ustanove od SPS-a“. Na njenom čelu je, naime, od kraja 2012. godine bio Zoran Radovanović, imenovan kao kadar socijalista.

  Vlada je Radovanovića razrešila sa funkcije direktora KC, a istovremeno postavila za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. Mada ima ocena da je reč o Radovanovićevom „sklanjanju“ iz niškog KC, verovatnije je da je SNS na ovaj način namirila i svog dugogodišnjeg koalicionog partnera.

  Na ovoj Vladinoj sednici je za v. d. zamenika direktora KC imenovan Radmilo Janković, dosadašnji pomoćnik direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, kome je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno uručio orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena za doprinos u borbi protiv korona virusa.

  Perišić i Janković, inače,  pripadaju različitim strujama u niškom KC, te se ovakva odluka smatra pokušajem zadovoljavanja ambicija suprotstavljenih grupacija.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi