More

  Pedeset sedmi protest “1 od 5 miliona” u Beogradu: zaglušujuća buka pred RTS-om

  • Organizatori protesta su kamion sa ozvučenjem parkirali spred ulazom u RTS i puštali glasnu muziku, te šumove i pištanje do kraja Dnevnika RTS-a da bi “pokazali kako se osećaju gledaoci” dok slušaju tu informativnu emisiju
  • Oni su, takođe, čitali informacije “kakve ne mogu da se čuju na javnom servisu“
  • Najavili su da će  protest koji će biti održan 18. januara biti posvećen Oliveru Ivanoviću, ubijenom lideru kosovskih Srba
  foto: Twittet nalog “ 1 od 5 miliona“

  Protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u Beogradu 57. put, prvi put u novoj godini.

  Učesnici su se okupili u 18 sati na platou kod Filozofskog fakulteta, odakle su u koloni prošetali centralnim gradskim ulicama do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

  Kamion sa ozvučenjem parkirali su pred ulazom u televiziju iz Aberdarove ulice, gde su organizatori puštali glasnu muziku, te šumove i pištanje do kraja Dnevnika RTS-a da bi “pokazali kako se osećaju gledaoci” dok slušaju tu informativnu emisiju. Oni su, takođe, čitali informacije “kakve ne mogu da se čuju na javnom servisu“.

  Na ulazu u zgradu RTS-a iz Takovske ulice markerima su ispisali poruke „Nije srpski ćutati“ i „5 minuta za 5 miliona”.

  Srđan Marković, jedan od organizatora protesta, pozvao je okupljene da ostanu dok se ne završi performans vezan za Dnevnik i najavio da će skup 18. januara biti posvećen Oliveru Ivanoviću, ubijenom lideru kosovskih Srba.

  – Srećna Nova godina i praznici svima. Hvala svim ljudima koji su se tokom ovih dana ipak odlučili da dođu, koji su izabrali da umesto sedenja u toplim domovima pokažu sistemu da ne valja i da neće da ga trpe- rekao je Marković.

  Podsećajući da su protesti počeli u novembru prošle godine, Marković je naveo i da su učesnici protesta svesni da je u pitanju “maraton, duga borba”, za koje su potrebni strpljenje i odlučnost.

  – Dokazali smo da su protesti jedino mesto odakle dolaze promene. Dokazali smo da se ne plašimo i da ćemo se izboriti za promene – rekao je on.

  Među okupljenima su primećeni karikaturista Dušan Petričić, arhitekta Dragoljub Bakić, novinar Srđan Škoro, kao i lideri Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednik Marko Bastać.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi