More

  Pedeset osmi protest “1 od 5 miliona“ u Beogradu: Vučiću, nećeš nas demotivisati spuštanjem izbornog cenzusa

  • Učesnici protesta u Beogradu poručili su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ih spuštanje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto neće demotivisati
  • Aktivistkinja Valentina Reković rekla je da “ odbacuju zakasneli novogodišnji poklon” i da ih ne interesuje da li će census biti 0,1 ili 15 odsto
  • Jedan od organizatora protesta Srđan Marković simbolično je kucao na vrata predsedništva, kako bi Vučiću rekao da je “uzurpirao institucije, i da krši Ustav i ponaša se kao diktator”
  • Marković je najavio da će sledeći protest biti posvećen Oliveru Ivanoviću kojeg je, kako je naveo „ovaj režim ubio“
  foto: Twitter nalog 1 od 5 miliona

  Aktivistkinja Valentina Reković poručila je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da vlast neće uspeti da demotiviše učesnike protesta spuštanjem izbornog cenzusa, misleći na nezvanične najave da će cenzus biti smanjen sa pet na tri odsto.

  – Odbacujemo zakasneli novogodišnji poklon od tri odsto. Možeš da daš 0,1 ili 15 odsto, nije nam važno, od tebe nam ne treba ništa- rekla je Reković okupljenim građanima na 58. protestu “ 1 od 5 miliona” na Platou kod Filozofskog fakulteta.

  Učesnici protesta su simbolično kucali na zgradu predsedništva u Beogradu,  kako bi predsedniku Srbije poručili da je “uzurpirao institucije, i da krši Ustav i ponaša se kao diktator”.

  Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je Vučiću da će građani osloboditi i tu instituciju.

  -Nemoj da deliš narod, jer ovo nije tvoj narod, već se mi svi borimo za bolju Srbiju-kazao je Marković.

  On naglasio da institucije treba da se bore za nezavisnost, jer će u protivnom zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prodati sve što vredi.

  -Građani uvek biti uz institucije koje se bore za nezavisnost ali je na institucijama da odluče da li će biti sluge ove vlasti ili će se boriti-rekao je on.

  Marković se zahvalio pripadnicama jedinice Kobre koji od ranije obezbeđuju ulaz u predsedništvo, jer su, kako je rekao, „stali uz svoj narod“ i pustili učesnike protesta da pokucaju na vrata predsedništva.

  Okupljanje je prošlo bez incidenata a Marković je najavio da će sledeći protest biti posvećen Oliveru Ivanoviću kojeg je, kako je naveo „ovaj režim ubio“.

  foto: Twitter nalog 1 od 5 miliona

  Učesnici protesta su na vrata RTS-a zalepili poruke sa navodnim cenama po kojima će ih Vesić prodati, a to su prethodno uradili i sa brojnim drugim institucijama.

  Istim nalepnicama prekrivena su i ulazna vrata Narodnog pozorišta i Doma omladine, dok je ispred Ateljea 212 minutom ćutanja odata počast glumici Nedi Arnerić.

  Marković je izjavio da ljudi iz Ateljea 212 ne ćute već hrabro govore, jer će, ako se bude ćutalo, u Ateljeu biti igrane predstave sa naslovima iz tabloida.

  On je kod zgrade Radio Beograda i Politike rekao da se taj radio nekad slušao sa setom, a ovaj list nekad nudio istinu, dok su prema njegovim rečima “sada to pamfleti Srpske napredne stranke“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi