More

  Pedeset drugi protest “1 od 5 miliona“ u Beogradu: obeležena godišnjica prvog skupa u Kruševcu, pripadnici Dveri blokirali RTS

  • Na 52. protestu „ 1 od 5 miliona“ u Beogradu obeležena je godišnjica prvog skupa u Kruševcu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, koji je održan zbog prebijanja tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u tom gradu
  • Učesnici  protesta su poručili da će šetnje biti nastavljene svake subote do “konačne pobede i odlaska aktuelnog režima”.
  • Pripadnici pokreta Dveri na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem pre večerašnjeg protesta blokirali su sva tri ulaza Radio televizije Srbije(RTS) zahtevajući da u Dnevniku 2 gostuje zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Stefanović i organizatori protesta “Jedan od pet miliona” koji nikada nisu govorili na državnoj televiziji
  • Dvočasovna blokada završena  je jer su članovi ovog pokreta dobili poziv od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ da im se pridruže u šetnji do zgrade vlade Srbije
  • Ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 simbolično je okačena krvava košulja, koja asocira na godinu dana od napada na Stefanovića, a sa kamiona se čula pesma Bajage i instruktora „Pada Vlada“
  • Završetak protestne šetnje obeležio je napad na jednog od organizatora protesta “ 1 od 5 miliona” Srđana Markovića, koji kaže da ga je davio čovek koji je do tada snimao protest

  U Beogradu je održan 52. protest „Jedan od pet miliona“ koji je bio posvećen godišnjici prvog skupa u Kruševcu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, koji je održan zbog prebijanja tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u tom gradu.

  Učesnici  protesta su poručili da će šetnje biti nastavljene svake subote do “konačne pobede i odlaska aktuelnog režima”.

  -Prošlo je godinu dana od jedne razbijene glave, godinu dana od prve pobune koja je pokrenula maraton revolucija i pobuna protiv diktatorskog režima. Za tih godinu dana pokazali smo istrajnost, pokazali smo da ništa ne može da nas zaustavi i odvrati od ideje da promenimo izvitoperen sistem- saopštili su organizatori protesta.

  Pripadnici pokreta Dveri na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem pre večerašnjeg protesta blokirali su sva tri ulaza Radio televizije Srbije(RTS) zahtevajući hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa Nenadom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočili zahteve.

  -Zahtevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta “Jedan od pet miliona” koji niti jednom nisu gostovali u brojnim informativnim emisijama RTS za ovih godinu dana- saopštile su Dveri na početku blokade.

  Pokret je zatražio da se posle Dnevnika ili narednih dana obezbedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsednik tog pokreta Obradović i drugi poslanici iz opozicije „koji su u prethodnim nedeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao“.  

  foto: Dveri

  Dvočasovna blokada završena je  jer su članovi ovog pokreta dobili poziv od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ da im se pridruže u šetnji do zgrade vlade Srbije. Obradović, koji je zaključao katancem tehnički ulaz RTS ključeve je poneo sa sobom.

  -Ovo je poslednje upozorenje. RTS nepozivanjem organizatora protesta u svoj program krši Ustav- rekao je Obradović i dodao da time ne ispunjavaju svoju funkciju Javnog servisa.

  Demonstranti su večeras nosili parole „Sloboda za Aleksandra (Obradovića)“, „Nema sreće bez slobode ni slobode bez pravde“ i „Bojkot“.

  Ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 simbolično je okačena krvava košulja, koja asocira na godinu dana od napada na Stefanovića, a sa kamiona se čula pesma Bajage i instruktora „Pada Vlada“.

  Jedna od organizatorki protesta, Valentina Reković poručila je da će pasti Vlast Aleksanra Vučića koju je nazvala bandom i kartelom. Kao jedan od glavnih zahteva Reković je istakla fer i slobodne izbore.

  U Kruševcu je 30. novembra prošle godine održan prvi protest pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ pošto je nedelju dana ranije u tom gradu pretučen Stefanović i još dvojica članova Levice Srbije


  NAPAD NA ORGANIZATORA PROTESTA

  foto: 1 od 5 miliona

  Završetak protestne šetnje obeležio je napad na jednog od organizatora protesta “ 1 od 5 miliona” Srđana Markovića, koji kaže da ga je davio čovek koji je do tada snimao protest.

  Do incidenta je došlo u neposrednoj blizini zgrade Vlade Srbije, a napadača su priveli pripadnici vojske

  Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je da je nepoznata osoba napala građanina koji je bio u protestnoj šetnji posle čega je student iz Udruženja  Marković prišao da pomogne, a napadač mu je pretio rečima: „Ubiću te!“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi