More

  PALJEVINA AUTOMOBILA U NIŠU: NADLEŽNI ĆUTE, OPOZICIJA PROZIVA

  • Policijska uprava i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu nisu želeli da komentarišu nezvanične informacije da je automobil koji je izgoreo u noći između srede i četvrtka oko 3,50 časova na Bulevari Nemanjića navodno koristio zamenik načelnika niške BIA Dušan Ćirković, kao i da je reč o namernoj paljevini.
  • U ovom požaru su potpuno izgorela tri automobila, a jedan je oštećen
  • Umesto niške PU i OJT, oglasilo se povereništvo Narodne stranke u Nišu (NS), koje je pozvalo nadležne da hitno istraže paljenje automobila, kako građani ne bi živeli u strahu za svoju bezbednost
  • Na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine gorelo najmanje 18 automobila, od kojih je većina zapaljena, a više njih pripadalo je gradskim ili policijskim funkcionerima
  • Policija i tužilaštvo do sada su davali šture informacije u vezi sa ovim slučajevima, a nezvanični izvori bliski ovim organima tvrdili su da su od svih slučajeva rasvetljena tri-  paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša

  foto: medijska kutija

  Policijska uprava i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu danas nisu želeli da komentarišu nezvanične informacije da je automobil koji je izgoreo u noći između srede i četvrtka oko 3,50 časova na Bulevaru Nemanjića navodno koristio zamenik načelnika niške Bezbedno-informativne agencije (BIA) Dušan Ćirković, kao i da je reč o namernoj paljevini.

  Oni nisu ni potvrdili ni demantovali ovakvu informaciju koju su objavili pojedini mediji.

  Još nisu poznati uzroci požara, kazali su kratko u niškoj PU i OJT.

  Prema dostupnim informacijama, požar je najpre izbio na parkiranog automobilu „folksvagen polo“, koji je navodno koristio Ćirković, a potom se proširio na okolne automobile, od kojih su dva izgorela, a jedan je oštećen.

  Umesto nadležnih, danas se oglasilo povereništvo Narodne stranke u Nišu (NS), koje je pozvalo  nadležne da hitno istraže paljenje automobila kako građani ne bi živeli u strahu za svoju bezbednost.

  – Gotovo da ne postoji opasnost greške, a nažalost ni mesta čuđenju, ukoliko pretpostavimo da je i sada goreo automobil osobe koja je na nekoj javnoj funkciji ili poziciji unutar državnog aparata – naveli su u NS.

  U NS su takođe pitali „koja i kakva to grupa, bez ikakvog straha, serijski pali automobile lica koja vrše vlast ili rade za državne organe i hoće li napokon neko zbog toga odgovarati ili makar podneti ostavku zbog neuspeha i nesposobnosti da se zaštite građani i njihova imovina“.

  Na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine gorelo najmanje 18 automobila, od kojih je većina zapaljena, a više njih pripadalo je gradskim ili policijskim funkcionerima.

  Policija i tužilaštvo do sada su davali šture informacije u vezi sa ovim slučajevima, a nezvanični izvori iz PU Niš kazali su da su od svih slučajeva rasvetljena tri-  paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša.

  Među upaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i istknuti pripadnici SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića, koji je nakon toga postavljen na funkciju načelnika pirotske policije.

  Nakon serije paljevina, početkom ove godine, smenjen je načelnik niške policije Ninoslav Mitić, a smena se dovodila u vezu sa „traljavom“ istragom u vezi sa ovim slučajevima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi