More

  Pacijentkinja koju su “lekari vređali” negativna na koronu, a razmišlja o tužbi protiv njih

  • Nišlijka Mirjana Jovanović (62), koja je primljena na nišku Kliniku za infektivne bolesti i testirana na novi korona virus nakon što je javno progovorila o uvredama koje joj je uputio dežurni epidemiolog Instituta za javno zdravlje, negativna je na ovaj virus
  • Jovanović je sinoć otpuštena, a danas je najavila mogućnost podizanja tužbe protiv dežurnog lekara te klinike, koji joj je, kako je kazala, pre otpuštanja greškom saopštio da ima korona virus, a nakon toga joj, takođe, uputio uvrede “verovatno zbog toga što se obratila medijima”
  • Ona je za Danas kazala da je sinoć “skoro sat vremena” živela u ubeđenju da ima korona virus, a onda joj je rečeno da njeni rezultati još nisu stigli, te da je do greške verovatno došlo jer je na klinici bila još jedna Mirijana
  • Prema njenim  tvrdnjama, dežurni lekar ove klinike joj je rekao, nakon što ga je pre odlaska kući podsetila na grešku, “Ti si za mentalnu bolnicu”, naglasivši da je “napravila veliki problem epidemilozima”
  • Jovanović je prethodno kazala da joj je dežurni epidemiolog Instituta za javno zdravlje, u jednom od razgovora u kojima je insistirala da bude testirana “jer je stigla iz Švajcarske, ima temperaturu i kašlje”, kazao: “Nemoj da vas nabijem tri dana na Infektivno, sa zaraženima“, ali da joj se kasnije izvinio
  • Niški Klinički centar danas nije odgovorio na pitanja da li je tačno da je ovoj pacijentkinji najpre greškom saopšteno da je zaražena korona virusom, a ona potom vređana od strane lekara
  foto: privatna arhiva

  Nišlijka Mirjana Jovanović (62), koja je primljena na nišku Kliniku za infektivne bolesti i testirana na novi korona virus nakon što je javno progovorila o uvredama koje joj je uputio dežurni epidemiolog Instituta za javno zdravlje, negativna je na ovaj virus, potvrdio je danas  epidemiolog Branislav Tiodorović.

  Jovanović je sinoć otpuštena sa Klinike, a danas je najavila mogućnost podizanja tužbe protiv dežurnog lekara ove Klinike, koji joj je, kako je kazala, pre otpuštanja greškom saopštio da ima korona virus, a nakon toga joj, takođe, uputio uvrede “verovatno zbog toga što se obratila medijima”.

  – Taj lekar je sinoć, kroz zatvoren prozor moje sobe, sa terase na koju pacijenti ne mogu da izađu, saopštio da sam “infektivna” i “pozitivna na korona virus”, a da će “epidemolog da kaže šta dalje”. Jedva sam ga čula jer mi nije dozvolio da odškrinem prozor, pošto nije imao zaštitnu opremu već samo masku. U mojoj sobi su u tom trenutku bile dve medicinske sestre pod punom opremom- rekla je Jovanović za Danas.

  Ona je rekla da je skoro sat vremena živela u ubeđenju da je zaražena i “vrtela po glavi” sa kim je sve bila u kontaktu u Švajcarskoj, u kojoj je posetila ćerku i unuke, a sa kim u Nišu, gde takođe ima unuke.

  – A onda me je primarijus Mirko Ilić pozvao i kazao da moji rezultati još nisu stigli. Ispostavilo se da su pogrešili jer je na klinici bila još jedna Mirjana- kazala je.

  Jovanović je dodala da je nakon sat i po čekanja na otpusnu listu, otišla da vidi kada će je dobiti, te srela lekara koji joj je saopštio da je zaražena.

  Prema njenim rečima, lekar joj je, kada ga je podsetila na takvu grešku, odgovorio: “Ti si za mentalnu bolnicu”, naglasivši da je “napravila veliki problem epidemilozima”.

  Jutros je, pak, nakon više poziva, dobila obaveštenje da nije zaražena.

  Ova Nišlijka je pre jednodnevne hospitalizacije na Klinici za infektivne bolesti sedam dana insistirala da bude testirana, uz obrazloženje da se upravo vratila iz “krizne” Švajcarske, “dobila temperaturu i napade kašlja”, a već je imala hronični bronhitis i šećernu bolest.

  Prema njenim rečina, dežurni epidemolog joj je u jednom od razgovora rekao da je preopterećen poslom, pa i zapretio: “Nemoj da vas nabijem tri dana na Infektivno, sa zaraženima“.

  Posle obraćanja medijima, bris za test na koronu joj je uzet ispred ulaznih vrata Klinike. Prema njenim rečima, bris je uzeo upravo epidemiolog koji joj je uputio uvrede, zbog kojih se izvinio.

  Niški Klinički centar danas nije odgovorio na pitanja Danasa da li je tačno da je ovoj pacijentkinji Klinike za infektivne bolesti greškom saopšteno da je zaražena korona virusom, kao i da ju je jedan od lekara Klinike vređao, a ukoliko je to tačno šta će tim povodom biti preduzeto.

  Bez odgovora je ostalo i pitanje zašto pacijentkinji nije data otpusna lista pri napuštanju klinike.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi