More

  Pacijente iz Niša prebacuju za Beograd zbog prebukiranosti zdravstvenih ustanova?

  • Kisić Tepavčević danas je indirektno potvrdila da se pacijenti koji su hospitalizovani u Nišu zbog potvrđenog prisustva korona virusa prebaciju za Beograd jer postoji prebukiranost zdravstvenih  kapaciteta u tom gradu.
  • Pacijenti se preusmeravaju tamo gde još uvek ima kapaciteta, a reč je o onima sa najlakšom formom bolesti, kazala je Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare u Beogradu, na pitanje da je ovakva informacija tačna
  • Medijska kutija je danas pre podne dobila takvu informaciju, kao i informaciju da je “doneta odluka” da se pacijenti iz Niša, prvo lakši a potom i teži, transportuju u zdravstvene ustanove klasičnog ili privremenog tipa u Beogradu
  • Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović je i danas uskratio odgovor novinarima da li su takve informacije tačne, a ukoliko jesu, šta je razlog za preseljenje pacijenata iz Niša za Beograd
  foto: Vanja Keser

  Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević danas je indirektno potvrdila da se pacijenti koji su hospitalizovani u Nišu zbog potvrđenog prisustva korona virusa prebaciju za Beograd jer postoji prebukiranost zdravstvenih  kapaciteta u tom gradu.

  – Pacijenti se preusmeravaju tamo gde još uvek ima kapaciteta. Reč je o pacijentima sa najlakšom formom bolesti, koji su na korak od kuće- kazala je Kisić Tepavčević, odgovarajući na pitanje na konferenciji za novinare u Beogradu, da li je tačno da su danas oko 15 časova dva autobusa sa pacijentima smeštenim u privremenoj bolnici u Sportskoj hali “Čair” krenula za Beograd, i zbog čega.

  Medijska kutija je danas pre podne dobila takvu informaciju, kao i informaciju da je “doneta odluka da se pacijenti iz Niša, prvo lakši a potom i teži”, transportuju u zdravstvene ustanove klasičnog ili privremenog tipa u Beogradu.

  Očevici su javili da se pacijenti iz hale “Čair” “ubacuju” u autobuse, a da među njima ima i nezadovoljnih zbog takvog “maltretiranja”.

  Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović je i danas uskratio odgovor novinarima da li su takve informacije tačne, a ukoliko jesu, šta je razlog za preseljenje pacijenata iz Niša za Beograd.

  Radovanović se, inače, izuzev u par izuzetaka, od početka epidemije ne oglašava u javnosti.

  U Kliničkom centru Niš je hospitalizovano 110 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa KOVID-19, od kojih je 19 na respiratoru, navedeno je danas popodne na veb- sajtu ove ustanove.

   U privremenoj bolnici u Sportskoj hali “Čair”, čiji je kapacitet 256 pacijenata sa lakom kliničkom slikom, do danas popodne bilo ih je 234.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi