More

  Ovogodišnji broj putnika na Niškom aerodromu skoro prepolovljen

  • U prvih sedam meseci ove godine broj putnika na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu smanjen je za 43,68 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a tome je doprineo pad putničkog prometa od početka epidemije koronavirusa u martu
  • Prema podacima na veb- sajtu Niškog aerodroma, u prvih sedam meseci ove godine je zabeleženo 113.366 putnika, a u istom periodu prošle 201.304
  • Broj letova na Niškom aerodromu je od početka ove godine manji za petinu nego u istom periodu prošle godine
  • Značajno je smanjen i kargo saobraćaj, tako da je u prvih sedam meseci ove godine prevezeno 63,8 odsto robe manje nego u istom periodu prošle

  U prvih sedam meseci ove godine broj putnika na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu smanjen je za 43,68 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a tome je doprineo pad putničkog prometa od početka epidemije koronavirusa u martu.

  Prema podacima na veb- sajtu Niškog aerodroma, u prvih sedam meseci ove godine je zabeleženo 113.366 putnika, a u istom periodu prošle 201.304.

  U januaru i februaru ove godine aerodrom je beležio porast broja putnika u odnosu na te mesece prošle godine, ali je od marta mesečni promet putnika smanjen i više od 60 puta u odnosu na iste mesece prošle godine, dok ga u aprilu nije ni bilo.

  Broj letova na Niškom aerodromu je u prvih sedam meseci ove godine manji za petinu (20,77 odsto) nego u istom periodu prošle godine.

  Značajno je smanjen i kargo saobraćaj, tako da je u prvih sedam meseci ove godine prevezeno 63,8 odsto robe manje nego u istom periodu prošle.

  Od početka godine do kraja jula prevezeno je 277.459 kilograma robe, a u istom periodu prošle godine 766.560 kilograma. Najveći pad kargo prometa zabeležen je u aprilu i maju, kada ga uopšte nije bilo.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi