More

  OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10, OD SUBOTE PROLAZ KROZ GRDELIČKU KLISURU

  • Južni krak Koridora 10 biće otvoren 18. maja, mada su predsednik Vučić i ministarka Mihajlović najavljivali da će to biti nekoliko dana ranije
  • Treba da budemo ponosni što je završen Koridor 10, pošto je jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju, ocenio je Vučić
  • Resorna ministarka je rekla da će od subote građani moći da prolaze Grdeličkom klisurom, koja je, prema njenoj oceni, najteža deonica Koridora 10
  • Auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj ne samo što je građen više decenija, nego su se u toku izgradnje urušavale kosine, menjani su projekti i stalno probijani rokovi
  • Građevinski stručnjaci su ocenili da je pripremna i projektna dokumentacija za Koridor 10 bila loše urađena

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  saopštilo je da će auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, odnosno južni krak Koridora 10, biti otvoren u subotu, 18. maja.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović prethodnih dana su najavljivali da će Koridor 10  biti otvoren 15, 16. ili 17. maja.

  Vučić je danas na svom Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ napisao da je Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju.

  -Treba da budemo ponosni, decenijama smo čekali da bude izgrađena saobraćajnica koja povezuje osam zemalja. Autoputevi nas spajaju, donose nova radna mesta, veće plate i veći broj turista, istakao je on.

  Mihajlović je rekla da će građani od subote moći da prolaze Grdeličkom klisurom, navodeći da je to bila najteža deonica Koridora 10 duga 26,3 kilometara. Ona je najavila da će u toku leta biti završen i istočni krak i da će konačno biti gotov ceo Koridor 10.

  -O svim detaljima u vezi sa tačnom lokacijom, početkom događaja i drugim informacijama u vezi sa obeležavanjem završetka radova, mediji će biti blagovremeno obavešteni – navode iz Ministarstva.

  Prema nezvaničnim informacijama, auto-put će otvoriti Vučić, a svečanost će početi u 18 časova kod mosta preko Vrle.

  Koridor 10 ne samo što je građen više decenija, nego su se u toku izgradnje urušavale kosine, menjani su projekti i stalno probijani rokovi.

  Potporni zid na Koridoru 10, na deonici Gornje Polje – Caričina Dolina, ispred tunela Predejane, urušio se krajem avgusta prošle godine. Do sada nije objavljeno ko je kriv za to.

  Inače, na tom putu tri kosine su se urušavale prethodnih godina.

  Ministarka Mihajlović je početkom decembra prošle godine deo kabineta preselila u Grdeličku klisuru zbog urušavanja potpornog zida, kako bi nadzirali radove na Koridoru 10.

  Građevinski stručnjaci su ocenili da je pripremna i projektna dokumentacija za Koridor 10 bila loše urađena, kao i da nije postojala građevinska operativa iz Srbije koja bi taj zadatak uradila na najbolji način.


  NADZOR POVEREN FIRMI KOJA JE NA CRNOJ LISTI ZBOG KORUPCIJE

  Vlada Srbije poverila je nazdor na Koridoru 10 konsultantskoj kući “Luj Beržer” iz Sjedinjenih Američkih Država, iako je ta firma na crnoj listi Svetske banke zbog korupcije.

  Za radove je zadužena firma “Azvi” iz Španije koja je kasnila dve godine na izgradnji Željevog mosta i još traje sudski spor sa “Mostogradnjom”

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi