More

  Otmičar devojčice iz Niša prebačen na psihijatrijsko veštačenje u Beograd

  • Ninoslav Jovavić, osumnjičeni za otmicu devojčice iz Niša,  prebačen je na psihijatrijsko veštačenje u Beograd
  • Sudija za prethodni postupak odlučio je da veštaci moraju stručno da procene Jovanovićevu uračunljivost u trenutku otmice i ponašanju tokom bekstva
  • Istražni sudija će posle psihijatrijske procene odlučiti da li će protiv Jovanovića biti podignuta  optužnica ili će biti poslat na lečenje u specijalnu psihijatrijsku ustanovu
  foto: MUP

  Ninoslav Jovanović(47) iz Malče kod Niša, koji je osumnjičen da je oteo devojčicu(12), prebačen je danas popodne na psihijatrijsko veštačenje u  Centralni zatvor u Beogradu.

  -Po naredbi sudije za prethodni postupak Jovanović je prosleđen u Specijalnu bolnicu beogradskog zatvora sa zahtevom za psihijatrijsko veštačenje. Reč je o davanju stručne procene o njegovoj uračunljivosti u trenutku otmice i ponašanju tokom bekstva pred poterom policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju-navedeno je u odluci sudije.

  Posle psihijatrijske procene, sudija će odlučiti da li će protiv Jovanovića biti podignuta  optužnica ili će biti poslat na lečenje u specijalnu psihijatrijsku ustanovu.

  Jovanović, koga deo javnosti naziva “Malčanski berberin” , 20. decembra prošle godine kidnapovao je dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog dola kod Niša, i silom je držao 10 dana bežeći pred policijom, žandarmerijom, vojskom i gradjanima, skrivajući se na području Knjaževca, Svrljiga i Niša.

  Devojčica je pronađena 29. decembra u niškom selu Pasjača, nakon desetodnevne torture koju je trpela od osumnjičenog Jovanovića, koji je tada umakao policiji.

  Jovanović je uhapšen 5. januara, 17. dana potrage, na lokalnom groblju u niškom selu Malča, u kojem je živeo, nakon  što su žitelji Malče, Petar  i Svetlana Cekić, javili policiji da su ga videli u svom dvorištu, prepoznali i pojurili.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi