More

  OTAC ČETVORO DECE SE UBIO NAKON ŠTO MU JE ISKLJUČENA STRUJA ZBOG DUGA OD 22.000 DINARA

  • Miroslav  S. iz Jelašnice kod Niša je neposredno pre nego što je popio smrtonosni insekticid etiol pozvao sestru koja živi u Bujanovcu i najavio samoubistvo, rekavši da više ne može da izdrži siromaštvo
  • Njegova sestra je za lokalne medije u Nišu kazala da snaja nema para ni da sahrani njenog brata, a ni da kupi hleb deci
  • Miroslav i njegova supruga nisu imali stalni posao i izdržavali su se od socijalne pomoći
  • Miroslav je izbegao sa Kosova 1999. godine i godinama boravio u izbegličkom centru
  • Rođaci kažu da je prethodno i njegova majka navodno izvršila samoubistvo jer „nije mogla da prežali dom koji joj je ostao na Kosovu“.

  foto: Vesna Torović

  Miroslav S. (44), raseljeno lice sa Kosova i Metohije sa boravištem u niškom selu Jelašnica, izvršio je samoubistvo sinoć, samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog duga od 22.000 dinara.

  Miroslav  je neposredno pre nego što je popio smrtonosni insekticid etiol pozvao rođenu sestru Stanu S. koja živi u Bujanovcu i najavio samoubistvo, rekavši da više ne može da izdrži siromaštvo, pošto nema čime da hrani četvoro maloletne dece, niti da plati dug za struju.

  Zatim je otišao do česme u dvorištu, uzeo etiol u prahu, progutao ga sa vodom i umro, kako su kazali njegovi rođaci, u najtežim mukama.

  Njegova sestra Stana S. je za lokalne medije u Nišu kazala da snaja nema para ni da sahrani njenog brata.

  – Kada smo danas došli, videli smo da ona nema para deci ni hleb da kupi- rekla je ona.

  Miroslav i njegova supruga nisu imali stalni posao i izdržavali su se od socijalne pomoći.

  Njegovi rođaci su dodali da se Miroslav doselio  sa Kosova 1999. godine, te sa majkom godinama boravio u izbegličkom kampu u Sićevu.

  Potom se oženio  i dobio decu, a pre tri godine njegova porodica se nastanila u kući koju im je obezbedio Komesarijat za izbeglice. Zbog nedostatka novca, nisu uspeli da opreme kupatilo, a i ostatak kuće opremili su samo osnovnim stvarima.

  Rođaci su dodali da Miroslav nije jedina žrtva siromaštva i „raseljeničke“  tragedije njegove porodice.

  Prema njihovim rečima, i njegova majka je navodno izvršila samoubistvo 2004. godine tako što se utopila u Nišavi zbog toga što „nije mogla da prežali dom koji joj je ostao na Kosovu“.

  (Kraj)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi