More

  OŠTEĆENA SPOMEN PLOČA ZAHVALNOSTI AMERIČKOJ VOJSCI, VLADI I NARODU NA FASADI KLINIKE ZA KARDIOHIRURGIJU U NIŠU

  • Nepoznata osoba je rano jutros bacila  balon napunjen farbom na tablu koja je postavljena na fasadi zgrade Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu u znak zahvalnosti američkoj vojsci, Vladi i narodu zbog doniranja opreme vredne oko 400.000 evra, saopšteno je sa ove klinike
  • Direktor klinike Dragan Milić je kazao da je osoba koja je to učinila vikala: „smrt svim srpskim izdajnicima“, te da je ceo slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu
  • On se ponovo zahvalio donatorima i izvinio se zbog “skrnavljenja obeležja od strane onih koji misle da znaju šta rade, a u stvari ne znaju“
  • Pretnja „junaka otadžbine“ da će svi srpski izdajnici biti pobijeni nas ne plaši, naprotiv, učvršćuje nas u veri da smo na pravom putu, naveo je Milić
  • Uprava Kliničkog centra Niš i generalni direktor Zoran Radovanović takođe su „najoštrije osudila vandalsko ponašanje nepoznatog počinioca ili počinilaca“
  foto: Fejsbuk profil Dragana Milića

  Nepoznata osoba je rano jutros bacila  balon napunjen farbom na tablu koja je postavljena na fasadi zgrade Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu u znak zahvalnosti američkoj vojsci, Vladi i narodu zbog doniranja opreme vredne oko 400.000 evra, saopšteno je sa ove klinike.

  Direktor klinike Dragan Milić je kazao da je osoba koja je to učinila vikala: „smrt svim srpskim izdajnicima“, te da je ceo slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu.

  – Jutros u tri časa, pod okriljem mraka, „junaci otadžbine“ bacili su farbu na tablu zahvalnosti američkoj vojsci, Vladi i narodu koja se nalazi na zgradi Klinike za kardiohirurgiju. Tabla zahvalnosti podignuta je zbog donacije u opremi našoj klinici vrednoj više od 400.000 evra! Tom opremom je do sada operisano i spaseno više 500 najtežih pacijenata grada Niša i juga Srbije- naveo je Milić.

  On se ponovo zahvalio donatorima i izvinio se zbog “skrnavljenja obeležja od strane onih koji misle da znaju šta rade, a u stvari ne znaju“.

  – Pretnja „junaka otadžbine“ da će svi srpski izdajnici biti pobijeni nas ne plaši, naprotiv, učvršćuje nas u veri da smo na pravom putu – naveo je Milić.

  Uprava Kliničkog centra Niš i generalni direktor Zoran Radovanović takođe su „najoštrije osudili vandalsko ponašanje nepoznatog počinioca ili počinilaca“.

  – Uprava KC Niš očekuje od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku utvrde sve okolnosti i pronađu počinioca, odnosno počinioce- navodi se u saopštenju uprave KC Niš.

  Nadležne službe u niškom Kliničkom centru i rukovodstvo Klinike za kardiohirurgiju već su preduzeli mere u saniranju pričinjene štete.


  „TABLA ZAHVALNOSTI“ SVEČANO OTKRIVENA U JULU PROŠLE GODINE

  Spomen ploča sa grbom Vojske SAD i porukom zahvalnosti „američkom narodu, američkoj Vladi, a pre svega američkoj vojsci za donaciju u opremi koja će služiti za lečenje pacijenata klinike“ otkrivena je 21. juna prošle godine. Tada je klinika od Vojske SAD dobila pet medicinskih uređaja u ukupnoj vrednosti od 400.000 evra.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi