More

  OŠTEĆEN AUTOMOBIL DOBOŠARA NA PROTESTIMA „1 OD 5 MILIONA“ U NIŠU

  • Na parkiranom automobilu člana Udruženog pokreta slobodnih stanara Borislava Prelića je polomljeno staklo i pocepana nalepnica protesta „1 od 5 miliona“
  • Slučaj je prijavljen policiji
  • Ne želimo da prejudiciramo rezultate istrage, ali izražavamo zebnju da se radi o politički motivisanom napadu, naveo je UPSS
  • Građanski front, u kojem se UPSS nalazi, podsetio je da je na sličan način oštećen automobil pripadnika Lokalnog fronta Kraljevo, a da je pokušana otmica pripadnice Inicijative „Ne davimo Beograd“, čije aktere policija nije ni privela
  foto: Građanski front

  Nepoznati počinilac je polomio staklo na parkiranom automobilu Borisava Prelića, člana Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) i dobošara na niškim antivladinim protestima „1 od 5 miliona“.

  Građanski front, u kojem je UPSS članica, saopštio je da iz automobila ništa nije ukradeno, već je samo pocepana nalepnica “1 od 5 miliona” koja je bila zalepljena na komandnoj tabli, što Prelić ocenjuje kao svojevrsnu „poruku“.

  Automobil je oštećen u noći 30. januara nedaleko od Autobuske stanice, a Prelić je slučaj prijavio policiji.

  – Pozivamo sve učesnike u javnom i političkom životu Niša i Srbije, da odbace sve oblike nasilja kao načina političke borbe, i posebno zahtevamo od predstavnika vlasti da prestanu sa pretnjama nasiljem prema političkim i ideološkim neistomišljenicima i građanima koji slobodno izražavaju svoje neslaganje sa politikom režima- navodi se u reagovanju UPSS-a, uz napomenu da ne žele da prejudiciraju rezultate istrage, ali da „izražavaju zebnju da se radi o politički motivisanom napadu“.

  Članovi UPSS-a aktivno učestvuju u građanskim protestima „1 od 5 miliona“, a ovo udruženje građana iz Niša je u protekle četiri godine organizovao niz građanskih protesta, na kojima, kako se navodi, nije bilo nijednog incidenta.

  Građanski front je podsetio da je nedavno „na sličan način“ oštećeno i vozilo Predraga Voštinića, člana Lokalnog fronta iz Kraljeva, koji je takođe članica GF.

  – Najradikalniji potez vlasti svakako je bio pokušaj otmice Ksenije Radovanović iz Inicijative „Ne davimo Beograd“, čiji vinovnici, uprkos reakciji policije na terenu, nisu čak ni privedeni, već su nakon poziva iz vrha policije pušteni na slobodu- navodi se u saopštenju.

  U njemu se ocenjuje da su aktivisti GF „na konstantnom udaru režimskih medija koji za cilj ima stvaranje atmosfere linča u kojoj su ovakvi i gori napadi opravdani jer se izvode protiv ‘izdajnika’, ’rušitelja države’, ’stranih plaćenika’, kako se oni u tabloidima nazivaju“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi