More

  OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO DA SE BABIĆEVOM VOZAČU ODREDI PRITVOR

  • Vozač D.S. saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je zatražilo da mu se odredi pritvor zbog sumnje da je vozio automobil, u kome je bio direktor “ Koridora Srbije” Zoran Babić, koji je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca
  • U Tužilaštvu su odbili da saopšte detalje vozačeve odbrane dok se ne saslušaju svedoci
  • Automobil “škoda superb“  u kome se nalazio Babić u četvrtak ujutru je usled neprilagođene brzine i guste magle  promašio kanal za elektronsku naplatu putarine i udario u vozila, u kojima je poginula jedna osoba, a pet je povređeno
  • Babić je kazao da je podneo ostavku na funkciju direktora “ Koridori Srbije” zbog morala i odgovornosti iako je bio samo saputnik

  Osnovno javno tužilaštvo u Nišu(OJT) podnelo je predlog za određivanja pritvora vozaču automobila „škoda superb“ D. S. (35), koji je vozio direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića, zbog sumnje da je odgovoran za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac na delu auto puta Niš- Leskovac u kojoj je jedna osoba poginula, a pet je povređeno.

  Vozač je danas saslušan u OJT, ali je portparol Tužilaštva Ivan Marković  odbio da saopšti detalje njegove odbrane.

  -Ne možemo da saopštimo ništa pre nego se ispitaju svedoci-rekao je Marković.

  Iako je vozio  Babića, vozač  D.S. nije zaposlen u „Koridorima Srbije“, odnosno Vladi Srbije, koja je osnivač tog državnog preduzeća, već radi u bugarskoj kompaniji „Trace group “, koja izvodi radove na Koridoru 10 i u čijem vlasništvu je „škoda superb“.

  Automobil  u kome se nalazio Babić  31.januara je, prema navodima svedoka udesa, zbog neprilagođene brzine, kao i guste magle, promašio kanal za elektronsku naplatu putarine i udario u vozila koja su čekala na naplatu. U automobilu koji se nalazio u sredini poginula je putnica S.G. (52) iz Debelice kod Knjaževca. I sam Babić je u ovom udesu teško povređen, jer je zadobio prelom butne kosti.


  BABIĆ: NIJE TREBALO VUČIĆ DA MI NAREDI DA PODNESEM OSTAVKU

  Direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić rekao je da je podneo ostavku na ovu funkciju zbog morala i odgovornosti,

  -Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti  jer je izgubljen jedan ljudski život-naveo je Babić.

  On je precizirao da “ za njega kao naprednjaka,kao funkcionera stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikakav poziv, nikakva naredba”.

  – Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti-kazao je Babić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi