More

  OSNIVAČ ORGANIZACIJE CLAMP PRIVEDEN JER JE DRŽAO KRITIČKI TRANSPARENT NAMENJEN VUČIĆU?

  • Dragan Krstić, osnivač Centra za ljudska prava i demografiju “Clamp“, saopštio je da je juče popodne priveden u Policijsku upravu jer je pored puta kojim se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vraćao sa svečanog otvaranja fabrike Cumtobel držao transparent kojim je „želeo da ukaže na robovski položaj Niša i katastrofalan život njegovih građana“
  • On je kazao da su ga, dok je na prometnoj autobuskoj stanici u naselju Trošarina stajao sa transparentom na kojem je pisalo „Niš nije SnS plen. Sloboda za 1 milion stavnika i 14.000 kvadratnih kilometara“ privela osmorica muškaraca za koje pretpostavlja da su pripadnici interventne policije
  • Samo sam želeo da predsedniku „poželim dobrodošlicu“ i iskažem svoj protest, stav, mišljenje, protiv investitora koji radnicima daju pamperse i plaćaju ih po 200 evra, a uzimaju subvencije od 10.000 evra po jednom zaposlenom, rekao je on
  • Krstić je dodao da je ovo treća intervencija policije protiv njega u vreme posete Vučića ili održavanja skupa SNS-a u Nišu, a da je i u prethodna dva slučaja to nakon što je uzvikivao poruke o teškom životu u Srbiji.

  Dragan Krstić, osnivač Centra za ljudska prava i demografiju ,,Clamp“, saopštio je da je juče popodne priveden u Policijsku upravu Niš jer je, pored puta kojim se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vraćao sa svečanog otvaranja fabrike Cumtobel, držao transparent kojim je „želeo da ukaže na robovski položaj Niša i katastfofalan život njegovih građana“.

  On je za Medijsku kutiju kazao da su ga, dok je na prometnoj autobuskoj stanici u naselju Trošarina stajao sa transparentom na kojem je pisalo „Niš nije SnS plen. Sloboda za 1 milion stavnika i 14.000 kvadratnih kilometara“ privela osmorica muškaraca za koje pretpostavlja da su pripadnici interventne policije.

  Prema njegovim rečima, oni su izašli iz tri džipa koja su bila na čelu kolone u kojoj je bio Vučić, i koja je išla ka gradu, gde je imao druge sastanke.

  – Proveo sam četiri sata u policiji, a uprkos tome što sam tražio da mi daju službenu belešku nisam je dobio, već mi je rečeno da „dođem u ponedeljak“. Dobio sam samo papir „Prava dovedenih i zadržanih lica“, u kojem ne piše ništa konkretno- kazao je on.

  Krstić je dodao da je uveren da policija i nije mogla da mu da dokument u kojem bi navela prekršajno ili krivično delo zbog kojeg su ga priveli jer, kako je kazao, nije učinio ništa protivzakonito.

  – Samo sam želeo da predsedniku „poželim dobrodošlicu“ i iskažem svoj protest, stav, misljenje, protiv investitora koji radnicima daju pamperse i plaćaju ih po 200 evra, a uzimaju subvencije od 10.000 evra po jednom zaposlenom- rekao je on.

  Krstić je dodao da je ovo treća intervencija policije protiv njega u vreme posete Vučića ili održavanja skupa SNS-a u Nišu. U prethodna dva slučaja on je, takođe, nosio transparente ili uzvikivao poruke o teškom životu u Srbiji.

  Pripadnici policije su ga upozorili i izveli iz mase okupljenih kada je prilikom otvaranja novog Kliničkog centra Niš, u decembru prošle godine, dok je Vučić govorio, uzvikivao  “Gladni smo”, “Pretvorio si nas u roblje” i “Narod nosi pelene u fabrikama”.

  Vučić je tada prekinuo govor i rekao da mu „nije prvi put da sluša od vlasnika mjenjačnice i kafića kako teško žive”, aludirajući na činjenicu da Krstić poseduje menjačnicu. On je kazao da se „ljudi koji stvarno teško žive, ne ponašaju bahato, već poštuju državu“, ocenjujući da su Krstićevi povici „primitivni izborni trikovi koje je 500 puta slušao”.

  Osnivač Clampa je, takođe, izbačen sa predizbornog mitinga SNS-a u Sportskoj hali Čair, u martu prošle godine, te priveden u policij, nakon što je uzvikivao da je narod gladan i da u fabrikama nosi pamperse.

  On je tada na konferenciji za novinare kazao da su ga izbacile nepoznate osobe u crnim unformama za koje sumnja da su pripadnici Kobri, a koje su ga tom prilikom, kako je kazao, fizički povredile, zbog čega je najavio da će podneti tužbu.

  Krstić je priveden u policiju i kada je početkom ove godine bacao letke sa antiameričkom sadržinom i fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina dok je američki ambasador Kajl Skot držao predavanje na niškom Univerzitetu.


  U POLICIJI BEZ INFORMACIJA

  Policijska uprava Niš nije saopštila da je tokom posete Vučiča bilo ikakvih incidenata ili privođenja građana. U službi informisanja nisu odgovarali na pozive Medijske kutije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi