More

  Osman Balić: Rome pred izbore potkupljuju više od 30 godina

  • Izjava predsednika Romske partije Srđana Šajna je otkrivanje očiglednog, kaže Osman Balić, predsednik Predsedništva Lige Roma u Srbiji
  • Više od 30 godina Rome potkupljuju pred izbore, a u vreme kad su DS i GSS bile na vlasti zabelele su se ulice u romskim mahalama od brašna koji su dobili pred izbore
  • Romi su od SNS sad pred izbore dobijali pakete sa hranom i sredstvima za higujenu i plave prsluke, kaže Jelena Milošević iz SSP

  Predsednik Predsedništva Lige Roma u Srbiji, Osman Balić smatra da je izjava predsednika Romske partije Srđana Šajna da je Romima dato više od dva miliona evra za glasanje ustvari otkrivanje očiglednog.

  -Više od 30 godina Rome su potkupljivali pred izbore. U vreme kad su DS i GSS bile na vlasti Romi su u Nišu dobili toliko brašna da su se zabelele ulice u romskim mahalama. Sad ih SNS potkupljuje paketima hrane i sredstvima za higijenu, ali se i pred izbore uključuje struja onima koji ne plaćaju redovno- kaže Balić.

  On dodaje da je SNS vrlo organizovana partije, da imaju posebne koordinatore za romska naselja, kao i da je dosta Roma i učlanjeno u ovu stranku.

  -Konkretno ne znam da su im davali novac, ali su ih potkupljivali na ovaj način. Međutim, uopšte nema smisla da se govori o tome jer Srbija nije pravna država i niko nije nikada niti će sada da odgovara zbog toga. Loše je što se na ovaj način crta meta Romima, i u društvu koje je diskriminatorsko i frustrirano. Sad su Romi krivi za neuspeh na izborima, i to može još više da stvori antiromsko raspoloženje u Srbiji-ocenjuje čelnik Lige Roma u Srbiji.

  Predsednica GO SSP u Nišu, Jelena Milošević takođe kaže da nemaju saznanja da su pripadnici romske zajednice u tom gradu primali novac za izbore.

  -Imamo članove Rome, koji nisu želeli javno da pričaju, ali oni kažu da imaju saznanja da im je SNS delio pakete, i da im je davao plave prsluke. Kaže da u romskim mahalama gotovo svi nose te prsluke. To su načini na koji su pridobijali glasove-kaže ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi