More

  OPROSTITE NAM, GOSPOĐO STOJANKA

  foto: privatna arhiva

  Oprostite nam, gospođo Stojanka Stojanović što smo od Vas napravili hladnokrvnog ubicu.

  Oprostite nam, Stojanka  što živite u Srbiji koja vam je oduzela jedno od  osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na privatnu svojinu. Oprostite nam, Stojanka što smo dozvolili da Srbija postane društvo u kojem policija i tužilaštvo ne reaguju na prijave građana kada im neko, čitaj investitori ili kontraverzni biznismeni, prete i uznemiravaju u nameri da dođu do njihove imovine.

  Oprostite nam, Stojanka što ste godinama trpeli uvrede i poniženja samo zbog toga što posedujete plac na atraktivnoj lokaciji u Beogradu.

  Oprostite nam, Stojanka  što ste, kako navode neki mediji, oboleli zbog života u takvom strahu I beskonačnom uznemiravanju.

  Oprostite nam, Stojanka  što ste ubistvom takozvanog  investitora morali da zaštitite sina Marka.

  Oprostite  nam, Stojanka što ste pravdu morali da uzmete u svoje ruke, umesto da uživate u mirnim penzionerskim danima.

  Oprostite nam, Stojanka što živimo u Srbiji u kojoj na hiljade ljudi ima slične probleme, samo što nemaju “hrabrost” da ih reše pištoljem i ubistvom .

  Oprostite nam, Stojanka što ćete sigurno, s pravom,  da budete osuđeni  makar i na minimalnu kaznu zatvora.

  Oprostite nam Stojanka, što smo Vas gotovo “ naterali” na ubistvo zbog kojeg Vas  razvlače po tabloidima, nazivajući Vas  Babom I preturajući po intimi Vaše porodice.

  Oprostite nam, Stojanka što se zbog  vašeg slučaja rasplamsala polemika da li društvo treba da ima samilost  prema takvim zločinima jer Srbija, ipak,  nije Divlji zapad.

  Oprostite nam, Stojanka što smo dopustili da Srbija bude  zemlja u kojoj ne postoji građanska solidarnost i u kojoj čak i onaj pametniji deo misli da je dovoljno da na Tviteru napiše da Stojanka treba da bude oslobođena.

  Oprostite, Stojanka što smatram da je besmisleno da se bavim analizom lika I dela tog investitora jer u Srbiji ima dosta takvih kriminalnih likova. Njihova je lična odluka kako će živeti, ali društvo u Srbiji mora da im stane na put I onemogući ih da ubuduće uznemiravaju I otimaju ličnu imovinu poštenim građanima.

  Oprostite, Stojanka  potpisnici  ovih redova što će Vas da uporedi sa Raskoljnikovim, I zapitaće se da li je Dostojevski u svom romanu “ Zločin I kazna” pričom o ubici lihvarke hteo da opravda ubistvo koje je počinio njegov glavni lik.

  (Autorka je odgovorna urednica  Medijske kutije”)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi