More

  Opozicioni odbornik zahteva da Grad Niš svoje stanove da na korišćenje porodicama čije su kuće izgorele u požaru

  Foto: m. k.

  Miodrag Stanković, odbornik opozicione koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada Niša, podneo je odborničku inicijativu da se stanovi koje Grad planira da rasproda daju na korišćenje porodicama koje su izgubile krov nad glavom u požaru pre dve godine.

  On predlaže da seti stanovi dodele po modelu koji je korišćen za porodice iz

  -Obišao sam sa oštećenim porodicama ponovo zgarišta njihovih kuća. Predstavnici gradske vlasti neposredno nakon požara obećali da će porodice dobiti na trajno korišćenje gradske stanove po subvencionisanim cenama, a da je sve okončano dodelom jednokratne novčane pomoći od 250 hiljada dinara-podseća opozicioni odbornik.

  Stanković navodi da će na javnoj licitaciji 19. Maja u sali Skupštine grada Niša. osim osam gradskih stanova, na prodaju biti ponuđeno sedam garaža i dve zgrade.

  -Skandal je i to što ovog oglasa za rasprodaju stanova i lokala nema na sajtu Grada, već u dnevnim novinama, što govori o namerama vlasti da ovaj oglas prođe neopaženo. Grad Niš je pre par godina rasprodao  šest lokala i poslovnu zgradu.  Prodat je i lokal u Obrenovićevoj ulici u kome se nalazila apoteka Higija, što smo najoštrije osudili, prodali su javno dobro i tako uništili još jedan simbol Niša- upozorava Stanković.

  On podseća da je Državna revizorska institucija (DRI) ranije saopštila da Niš „loše gazduju poslovnim prostorom“ i da su zbog toga potraživanja od zakupaca porasla.

  -Tražimo da se sa imovinom grada vlast ponaša domaćinski. Neophodno je da se napravi tačan registar celokupne imovine Grada Niša, da se upiše u knjige osnovnih sredstava i da se potom otvori javna rasprava o najboljem načinu korišćenja gradske imovine-predlaže Stanković.

  U požaru koji je izbio 8. aprila 2021. godine u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu 10 porodica je ostalo bez svojih domova.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi