More

  Opozicioni odbornik Stanković: U fabrici Šinvon u Nišu otpušteno 188 radnika

  • Grupa od 188 radnika firme Šinvon dobila SMS poruke sa obaveštenjem da im ugovor o radu neće biti produžen, kaže opozicioni odbornik Miodrad Stanković
  • On dodaje da u martu otkaz se sprema i za još 160 radnika ove južnokorejske firme
  • Pozivam nadležne u gradu i državi da preduzmu odgovarajuće mere i spreče masovna otpuštanja SMS porukama u firmi Šinvon, kaže Stanković
  • On pita nadležne “šta je sa obećanjima da neće biti otpuštanja za vreme pandemije pošto je 800 radnika prošle godine usred pandemije dobilo otkaze u Nišu u kooperantskim firmama Benetona, Tesilu, Tehnostiru i Martiteksu”
  • Šinvon je pre desetak godina od Srbije dobio tri miliona evra podsticaja

  Miodrag Stanković, odbornik opozicione koalicije „ Niš, moj grad“ tvrdi da je 188 radnika firme Šinvon u Nišu dobilo SMS poruke, u kojima su obavešteni da su dobili otkaz.

  -Zbog smanjenog obima posla u predstojećem periodu nismo u mogućnosti da vam produžimo ugovor-navodi se u SMS koji su dobili radnici.

  Prema Stankovićevim rečima, u martu otkaz se sprema i za još 160 radnika ove južnokorejske firme.

  – Pozivam nadležne u gradu i državi da preduzmu odgovarajuće mere i spreče masovna otpuštanja SMS porukama u firmi Šinvon. Zaposleni su mi se obratili molbom za pomoć s obzirom da su iznenada dobili otkaz SMS porukom. Radnici su istakli da su morali da rade i vikendom, jer im se pretilo otkazima-kaže Stanković, koji je bivši predsednik niških demokrata.

  On upozorava da od 188 otpuštenih radnika najveći broj jedini  radi u porodici, što znači da je isto toliko porodica ostalo bez prihoda.

  -Šta je sa subvencijama koje je država dala za svako radno mesto u Šinvonu, kao i u ostalim stranim kompanijama. Šta je sa ekonomskim merama Vlade Srbije koje su najavljene kao najbolje u Evropi? Šta je sa obećanjima da neće biti otpuštanja za vreme pandemije. Oko 800 radnika je prošle godine usred pandemije dobilo otkaze u Nišu u kooperantskim firmama Benetona, Tesilu, Tehnostiru i Martiteksu- precizira  Stanković

  Iako Šinvon otpušta zaposlene, na drugoj strani ova fabrika intenzivno traži nove radnike. Na  sajtovima za zapošljavanje postavljeni su oglasi , a pozivaju ljude da rade kod njih i video-reklamama po Nišu.

  Šinvon je  pogon u Nišu otvorila pre desetak godina i tada je dobila tri miliona evra podsticaja i bila je u obavezi da uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi. Međutim, Šinvon prema državi Srbiji nema nikakve obaveze jer je ugovor realizovan a prošao je i monitoring.

  1 KOMENTAR

  1. Da su sveti korejci treba ih proterati u zavičaj. Pa svi nas jašu, i korejci i kinezi, i nemci i amerikanci… Zaposedoše pola zemlje i ne poštuju domaćina. Svi van, da ne kažem nešto gore.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi