More

  Opozicioni odbornici u Nišu: Gradska vlast odgovorna zbog štetnog ugovora o rekonstrukciji Trga kralja Milana

  • Zbog štetnih posledica ugovora  gradske vlasti sa firmom “Bauvazen” iz Lazarevca, koji je raskinut zbog kašnjenja radova na popločavanju, protestvovali odbornici koalicije “Niš moj grad” u gradskom parlamentu
  • Poreske obaveznike Niša ovaj „izlet“ gradske vlasti sa popločavanjem već popločanog Trga i rekonstrukcijom mosta koštaće 540 miliona dinara, a mi smo upozoravali gradsku vlast i podnosili krivične prijave još u maju prošle godine, naveli su opozicioni odbornici
  • Odbornik Branislav Jovanović ocenio je da „ova vlast ne može da izbegne odgovornost, jer znamo da je i ona platila tih 60 miliona dinara za završetak poslova kojih nije bilo
  • Radi se o serijskoj prevari, jer  je to firma koja je naručena iz Beograda i ne samo da popločava Trg u Nišu nego radi i Trg u Leskovcu, rekao je on
  • Odbornik Miodrag Stanković podsetio je da je prilikom usvajanja budžeta grada Niša za 2019. godinu, predlagao Skupštini grada amandmane kojima bi se sredstva namenjena za rekonstrukciju parka i Trga Kralja Milana  planirala na javnoj raspravi i u interesu građana Niša.
  • Suma od 525 miliona dinara, koliko vredi ovaj projekat mogla je da se uloži u izgradnju kanalizacije, da se opredeli deci u školama, da se obezbede besplatni udžbenici, da se izgrade škole, obdaništa, rekao je on
  Foto: Niš, moj grad“

  Odbornici opozicione koalicije  „Niš, moj grad“u Skupštini grada Nipa protestvovali su na Trgu Kralja Milana zbog štetnih posledica ugovora  gradske vlasti sa firmom “Bauvazen” iz Lazarevca, koji je raskinut zbog kašnjenja radova na popločavanju.

  -Poreske obaveznike Niša ovaj „izlet“ gradske vlasti sa popločavanjem već popločanog Trga i rekonstrukcijom mosta koštaće 540 miliona dinara. Upozoravali smo gradsku vlast i podnosili krivične prijave još u maju prošle godine, čim je okončan tender za popločavanje. Podneli smo prijavu odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da do danas nema odgovora-naveli su opozicioni odbornici.

  Odbornik Branislav Jovanović ocenio je da „ova vlast ne može da izbegne odgovornost, jer znamo da je i ona platila tih 60 miliona dinara za završetak poslova kojih nije bilo.

  -Radi se o serijskoj prevari, jer  je to firma koja je naručena iz Beograda i ne samo da popločava Trg u Nišu nego radi i Trg u Leskovcu. Svi rokovi su probijeni, a  iz medija čujemo da je ova firma iz Lazarevca dobila i poslove na izgradnji Studenstkog doma u našem gradu. Ako je blokiran račun te firme, ko će snositi odgovornost za nemogućnost naplate „penala“ zbog probijenih rokova? –zapitao je on.

  Jovanović je napomenuo da su “od početka smo znali da ovaj posao neće biti završen, jer je sve bilo prilagođeno ovoj firmi”.

  -Gledalo se da se što više granita i behatona ugradi u ovaj prostor,  gde je posečeno zelenilo isto kao i u parku preko puta Gradske kuće gde proširuju staze.  Trđavski most rade beskonačno dugo, samo da što više materijala utroše. Popločava se i pešačka staza pored hotela „Park“ kojom će prolaziti autobusi i vozila koji će dovoziti goste- istakao je Jovanović.  

  Njegov kolega odbornik, Miodrag Stanković podsetio je da je prilikom usvajanja budžeta grada Niša za 2019. godinu, predlagao Skupštini Grada amandmane kojima bi se sredstva namenjena za rekonstrukciju parka i Trga Kralja Milana  planirala na javnoj raspravi i u interesu građana Niša.

  -Suma od 525 miliona dinara, koliko vredi ovaj projekat mogla je da se uloži u izgradnju kanalizacije, da se opredeli deci u školama, da se obezbede besplatni udžbenici, da se izgrade škole, obdaništa…Napredna vlast u Nišu, koja radi po nalogu čelnika Napredne stranke iz Beograda, i privatni interes koji čine samo određeni investitori jesu “braća blizanci”, povezani niškim budžetom i finansijskim interesom-kazao je Stanković.

  On je istakao da su građani umorni, iscrpljeni i uplašeni, kako od virusa, tako i od neizvesne ekonomske situacije i da je ovaj novac uložen u već popločan Trg Kralja Milana praktično bačen.

  -Taj novac bi popravio stanje u mnogim oblastima društvenog života, eto da se uložilo u obnovu škola koje su u veoma lošem stanju, a na čekanju za upis u vrtiće je mnogo dece. Za devet godina nije izgrađen nijedan vrtić. To je pravo ogledalo i slika gradske vlasti-zaključio je Stanković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi