More

  Opozicija zahteva da se utvrdi odgovornost za poplavu u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu

  Foto: m. k.

  Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković zatražio je utvrđivanje odgovornosti za sinoćnu poplavu u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu koju je izazvalo preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) bušenjem vodovodne cevi tokom kopanja kanala za postavljanje dalekovoda.

  -Šteta je ogromna, tako da je neophodno da se utvrdi ko je kriv za havariju, ko će građanima nadoknaditi štetu, ko je bio nadležan za kontrolu radova ispred gradske vlasti, kako će grad reagovati i sprečiti da se ovo ne ponovi- upitao je Stanković.

  Stanković je naveo da je prvo poplavljen park kod keja posle izlivanja vode u Ulici Branka Krsmanovića, a da se voda potom izlila i u podrume stambenih zgrada i na automobile.  

  Niški odbor Stranke slobode i pravde (SSP) upozorava da su građani pozivali nadležne više od sat vremena, ali nije bilo hitne reakcije.

  -Tek posle sat vremena, kad je sve bilo poplavljeno i kad se izlila ogromna količina vode, pojavile ekipe JKP “Naisus” da zatvore ventil i poprave kvar. Ali kasno jer su građani već pretrpeli milionsku štetu. Kako je moguće da izvođač radova nije znao da tu prolazi cev prečnika 500 milimetara ? Da li je tačno da je izvođač radova dobio uslove za izvođenje radova od “Naisusa”-navode iz SSP-a.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi