More

  Opozicija u Nišu neće na ponovljene gradske izbore

  Foto: m. k.

  Predstavnici grupe  građana „Dr Dragan Milić“, koalicija „Biramo Niš“ i „Ujedinjeni- Nada za Niš“ i pokreta Kreni- promeni saopštili su da je “opozicija u Nišu nesumnjivo pobedila, što i  će dokazati koristeći sva pravna sredstva, a na eventualne ponovljene gradske izbore neće pristati”.

  -Nećemo podleći pritiscima i podmetačinama da treba da demonstriramo, pa da nam onda pošalju svoje ljude sa kapuljačama, bacaju kamenje i raskrve niške glave. Taj film neće gledati u Nišu-poručio je  Milić  i dodao da će za svaki  opozicioni  glas izboriti.

  Prema njegovim  rečima, četiri opozicione liste u Nišu nesumnjivo su pobedile, sa 3.332 glasa više nego koalicija oko Srpske Napredne stranke i Ruska stranka zajedno.

  -Mi te nove oktorisane izbore nećemo prihvatiti i nikom od nas na njih neće izaći. Izbori su završeni voljom građana Niša koji reki da SNS nema većinu, što znači da nije na vlasti. Besmisleno je da 27 puta organizujete izbore, sve dok ne pobedite-rekao je on.

  Đorđe Stanković, nosilac liste „Biramo Niš” je za  ovu postizbornu krizu i kršenje zakona optužio predsednicu Gradske izborne komisije (GIK) Danijelu Milićević.

  -Jedna od najvećih je kandidatura Ruske stranke, uprkos  tome što nije ispunjavala uslove da se kandiduje, a pritom je „falsifikovala potpise“ za svoju listu, zbog čega je „Biramo Niš“ još 23. maja podneo krivičnu prijavu . Na 52 biračka mesta postoje razlike između originalnih i zvanično objavljenih zapisnika, iz kojih se vidi da su bukvalno „ispravljani“ brojevi u korist Ruske stranke-objasnio je Stanković.

  Prema njegovim rečima, na  mnogim biračkim mestima postoje razlike između broja birača upisanih u zapisnike i broja evidentiranih biraća u biračkom spisku, a masovne su zloupotrebe i priliom glasanja van biračkog mesta.

  Stanković je ponovio da opozicija priznaje statistički izveštaj koji je pročitan članovima GIK 3. juna u 5 sati, po kojem opozicija ima 31 odbornika, SNS 29, a Ruska stranka jednog.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi