More

  Opozicija traži utvrđivanje pune istine o širenju zaraze koronavirusom u Gerontološkom centru Niš

  • Opozicione stranke danas su zahtevale utvrđivanje svih okolnosti inficiranja koronavirusom 151 korisnika i pet zaposlenih u niškom Gerontološkom centru, ukazujući da je ovakva situacija pre svega posledica partokratije, u kojoj na ključna mesta dolaze partijski a ne stručni ljudi
  • Ujedinjena demokratska Srbija, u kojoj su Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, ocenila je da je najodgovorniji za manjkavosti u sistemu socijalne zaštite resorni ministar Zoran Đorđević
  • Miodrag Stanković, šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Niša, kazao je da je partokratija, koja je zavladala Srbijom, između ostalog instalirala nekvalifikovane i nezainteresovane direktore, koji su pritom često u v.d stanju, što je u ovom slučaju dovelo do katastrofalnih i dramatičnih posledica
  • Dragan Stojadinović, iz Povereništva Narodne stranke u Nišu, dodao je da direktor Gerontološkog centra svakako nosi veliki deo krivice, ali da najveću krivicu nosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala
  • Aktuelni direktor Gerontološkog centra je Milan S. je diplomirani ekonomista, nekadašnji istaknuti funkcioner DSS u Nišu, koji je kasnije pristupio SNS-u
  • Postao je direktor Gerontološkog centra u oktobru 2017. godine, bez iskustva u radu u ustanovama socijalne zaštite

  Opozicione stranke u Nišu danas su zahtevale utvrđivanje svih okolnosti inficiranja koronavirusom 151 korisnika i pet zaposlenih u niškom Gerontološkom centru, ukazujući da je ovakva situacija pre svega posledica partokratije, u kojoj na ključna mesta dolaze partijski a ne stručni ljudi.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova prethodno je saopštilo da je uhapšen direktor Gerontološkog centra Niš Milan S. (47) zbog osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

  On je osumnjičen da je omogućio inficiranje štićenika koronavirusom jer je uprkos zabrani omogućavao posete, dozvoljavao štićenicima izlazak van doma, a neko vreme skrivao od nadležnih informaciju da je virus ušao u Centar.

  Ujedinjena demokratska Srbija, u kojoj su Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, ocenila je da se u ovakvoj situaciji mora postaviti pitanje odgovornosti “u samom sistemu zaštite starijih sugrađana”.

  – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja do sada je pokazalo brojne manjkavosti u svom radu. Najodgovorniji za takvo stanje je svakako ministar Zoran Đorđević- navodi se u saopštenju UDS.

  Miodrag Stanković, šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Niša, kazao je da je partokratija, koja je zavladala Srbijom, između ostalog instalirala nekvalifikovane i nezainteresovane direktore, koji su pritom često u v.d stanju, što je u ovom slučaju dovelo do katastrofalnih i dramatičnih posledica.

  Dragan Stojadinović, iz Povereništva Narodne stranke u Nišu, dodao je da direktor Gerontološkog centra “svakako nosi veliki deo krivice, ali da najveću krivicu nosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala”.

  – U normalnim uslovima, razlika izmedju direktora izabranog na meritokratskim principima i onog postavljenog partijskim dekretom ne mora da bude očigledna. U uslovima pandemije, ona može da znači razliku izmedju života i smrti- rekao je on.

  Aktuelni direktor Gerontološkog centra je Milan S. je diplomirani ekonomista, nekadašnji istaknuti funkcioner DSS u Nišu, koji je kasnije pristupio SNS-u. Bio je v.d. direktora Narodnih novina pre njihove privatizacije i većnik u niškoj Gradskoj opštini Palilula u jednom mandatu.

  Postao je direktor Gerontološkog centra u oktobru 2017. godine, bez iskustva u radu u ustanovama socijalne zaštite.

  On je bio četvrti direktor te ustanove u periodu od tri godine, a za vreme mandata sadašnjeg ministra Đorđevića.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi