More

  OPOZICIJA TRAŽI KOMISIJU ZA MEDIJSKU SLIKU ZBOG MEDIJSKOG MRAKA U NIŠU

  • Odbornička grupa “ Niška inicijativa” traži formiranje Komisije za medijsku sliku i javnu debatu u Skupštini grada zbog loše situacije u medijima
  • Plan je da Komisija, koja će biti savetodavno telo svojim uticajem promeni trenutni kurs u medijskom prostoru, ali će vladajuća koalicija u Nišu predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) da odluči o našem predlogu, navela je “ Niška inicijativa”
  • Odbornik Srđan Nonić opet je danas zbog medijskog mraka protestvovao ispred Gradske kuće
  • Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ponovio da nema nikakvu moć nad medijima, ali zato je više nego očigledno da SNS drži u svojim kanalima formalne i konkretne poluge medijskog jednoumlja koje plasira kao ispiranje mozga gradjanima, puneći novčanike poslušnih medija sa 94 miliona u 2019.godini, rekao je on

  Opoziciona odbornička grupa „Niška inicijativa“ najavila je danas da će sa drugim opozicionim odborničkim grupama podneti zahtev za proširenje dnevnog reda predstojeće sednice Skupštine grada i predložiti formiranje Komisije za medijsku sliku i javnu debatu koja će biti savetodavno telo.

  -Plan je da savetodavno telo svojim uticajem promeni trenutni kurs u medijskom prostoru. Ostaje odluka na predstavnicima vladajuće koalicije vođene Srpskom naprednom strankom (SNS) kako će da se izjasni ako uopšte predlog stigne do Skupštine grada, navodi se u sapštenju „Niške inicijative“.

  foto: m.k.

   Srđan Nonić, šef odborničke grupe “Niška inicijativa” u Skupštini Niša, koji je danas opet protestvovao ispred Gradske kuće jer je istekao rok koji je dao gradskoj vlasti da otvori debatu o medijskoj situaciji u gradu, kazao je da će predložiti da Komisija ima 11 članova, pet iz redova odborničkih grupa i šest iz redova medijskih radnika i NVO koji se bave medijskim temama.

  -Primio me je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ali je ponovio da on nije adresa za rešenje ovog problema. On je rekao da nema nikakvu moć nad medijima, ali zato je više nego očigledno da SNS drži u svojim kanalima formalne i konkretne poluge medijskog jednoumlja koje plasira kao ispiranje mozga gradjanima, puneći novčanike poslušnih medija sa 94 miliona u 2019. godini, rekao je Nonić i dodao da će borbu za slobodu medija preneti u Skupštinu grada.

  Odbornik je dodao da mu je Bulatović rekao da su mediji problem političkih grupacija i da treba da pokrene rešenje sa šefovima odborničkih grupa.

  -Složio se da to treba da se otvori kao tema, ali nikakve garancije od njega nisam dobio – rekao je Nonić.  

  Nonić je počeo da protestvuje 20. maja zbog medijskog mraka u Nišu, i zato što su na niškom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata najviše sredstava dobili mediji koji favorizuju SNS.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi