More

  Opozicija formira vlast u niškoj opštini Medijana

  Foto: Medijska kutija

  Opozicija će  u narednim nedeljama formirati vlast u niškoj opštini Medijana, saopštio je predstavnik Grupe građana „Dr Dragan Milić“ Dragan Milić.

  -Za predsednika opštine će biti predložen Mladen Đurić, koji je kandidat liste „Dr Dragan Milić“, a za zamenika predsednika opštine Marko Aleksovski, sa liste “Biramo Niš”. Kandidat za predsednika Skupštine opštine je  Miloš Nešić, a za njegovog zamenika Dragan Maslaković-rekao je Milić.

  Nova vlast, kako je dodao, mora „dramatično“ da se razlikuje od aktuelne, a kao primer naveo je „racionalizaciju kadrova koji rade u opštini Medijana“.

  Gradski izbori u Nišu održani su 2. juna, ali su zbog nepravilnosti ponovljeni na dva biračka mesta u opštini Medijana. 

  Nakon ponovljenih izbora, Opštinska izborna komisija (OIK) saopštila je da tri opozicione liste imaju mandat više u odnosu na rezultate izbora posle 2. juna.

  Nakon obrađenih podataka sa biračkih mesta gde su izbori za opštinske odbornike ponovljeni, OIK je saopštio da su SNS i koalicija osvojili 38,42 odsto što je dovoljno za 11 mandata, grupa građana „Dr Dragan Milić“ osvojila je 27,77 odsto i osam mandata, a lista „Biramo Niš – Biramo Medijanu“ 20,99 odsto i šest mandata. “Ujedinjeni-nada za Niš” ima dva mandata.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi