More

  ODLAŽE SE ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA SRBIJE I MAKEDONIJE U NIŠU ZBOG OBAVEZA PREMIJERKE

  • Novi termin još nije zakazan, a dogovoriće ga dve vlade, u skladu sa svojim obavezama, kažu u Vladi Srbije

   

  Izvor: Tanjug – Vlada Republike Srbije – Slobodan Miljević

  Zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije koja je trebalo da se održi u Nišu u tokuove sedmice odlaže se zbog neodložnih obaveza premijerke Ane Brnabić, rekla je njena savetnica za odnose sa medijima Jelena Kovačević.

  Kovačević je kazala da sednica nije otkazana, ali da se neće održati ove sedmice zbog neodložnih obaveza koje ima premijerka Brnabić „koja kao domaćin sednice insisira na tome da joj prisustvuje“. Novi termin još nije zakazan, a dogovoriće ga dve vlade, u skladu sa svojim obavezama, rekla je ona.

  Vlada Srbije, inače, nije zvanično najavila sednicu dve vlade u Nišu, niti je sednica najavljena na veb sajtu Vlade, gde postoje samo najave posete Nišu ministarke Zorane Mihajlović i državne sekretarke Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, zakazane za propli vikend.

  Zajedničku sednicu najavio je ministar  trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, govoreći u Politici o problemu izvoza brašna iz Srbije u Makedoniju.

  Zajedničku sednicu vlada Srbije i Makedonije koja će se održati „krajem februara ili početkom marta“ ove godine najavila je i premijerka Brnabić u novembru prošle godine, kada se u Beogradu sastala  sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim. Brnabić je tada kazala da će na zajedničkoj sednici „biti potpisano nekoliko važnih ugovora“ u cilju jačanja ekonomske saradnje dve zemlje.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi