More

  Odbornik Stanković: Grad Niš mora da obezbedi auto-sedišta za sve bebe

  • Opozicioni odbornik Miodrag Stanković podneo je danas odbornički inicijativu Skupštini grada Niša da sve bebe besplatno dobiju auto-sedišta
  • U Nišu je u 2020. godini rođeno 3.225 beba, grad će podeliti svega 228 auto-sedišta, a na konkursu se javilo duplo više ljudi
  • Auto-sedišta su potrebna i roditeljima koji nemaju svoj automobil, kada im dete vozi neko od rođaka, komšija ili prijatelja, rekao je Stanković
  Foto: Privatna arhiva

  Odbornik opozicione koalicije “ Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je danas odborničku inicijativu Skupštini grada Niša da sve bebe besplatno dobiju auto-sedišta.

  – U Nišu je u 2020. godini rođeno 3.225 beba, Grad će podeliti svega 228 auto-sedišta, koja su ostala od prošle godine. Na konkursu se, inače, javilo duplo više ljudi-rekao je Stanković.

  Opozicioni odbornik je naglasio da se radi o bezbednosti dece u saobraćaju i da treba maksimalno liberalizovati mogućnost da se besplatno dobije auto-sedište za decu.

   -Jedino treba da bude merodavan broj novorođene dece koji dostavi Ginekološko-akušerska klinika Niš. Auto sedišta su potrebna i roditeljima koji nemaju svoj automobil, kada im dete vozi neko od rođaka, komšija ili prijatelj-rekao je Stanković.

  On je naveo Grad mora da obezbedi nova auto-sedišta od naplaćenih novčanih kazni za saobraćaje prekršaje, ili rebalansom budžeta grada, a ako su ta sredstva nedovoljna.

  Prema njegovim rečima, Niš treba da se ugleda po ovom pitanju na Leskovac gde je 2020. godine rođena 1.541 beba, a odluka Grada je da roditelji svih beba dobiju besplatno auto-sedišta za svako dete.

  -Kod njih nije potrebno da podnesete nikakvu prijavu, čak će biti organizovana i obuka roditelja za korišćenje auto-sedišta. U Nišu je procedura komplikovana, tako je sužen krug roditelja koji mogu za svoje dete da dobiju besplatno auto-sedište,  a svedoci smo da ima sve više i više saobraćajnih prekršaja, udesa i nesreća u kojima strada i veliki broj male dece- istakao Stanković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi