More

  ODBORNIK PETROVIĆ GLASAO ZA POKLANJANJE NIŠKOG AERODROMA SUPROTNO STAVU POKRETA DVERI

  • Odbornik Dveri Tomislav Petrović glasao je za odluku o Niškom aerodromu iako je pogubna, štetna i skandalozna,kaže predsednica niškog odbora Dveri Tamara Kerković Milenković
  • Petrović tvrdi da više nije odbornik Dveri jer je 24. maja istupio iz ovog pokreta i da  u Skupštini grada Niša nastupa kao samostalni odbornik
  • Predsednica niškog odbora Dveri tvrdi da Petrović ne može biti samostalni odbornik jer to nije konstatovano na zasedanju niškog parlamenta
  • Ona tvrdi da je Petrović samo poslao dopis u kojem zahteva da zbog bolesti više ne bude član Glavnog odbora Dveri, ali da se za sada se nije isčlanio niti je isključen iz Pokreta
  • Samostalna odbornica Jelena Đorđević ocenjuje da ponašanje Dveri unosi konfuziju u opozicione snage, kojima je potrebno akciono jedinstvo

  Gradska organizacija Pokreta Dveri najoštrije osuđuje i  ograđuje se od odluke svog odbornika Tomislava Petrovića da na Skupštini Niša glasa za to da se besplatno ustupe svojinska i upravljačka prava Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi .

  -Petrović je to učinio uprkos jasnom stavu organa Pokreta i suprotno čvrstom i poznatom stavu Gradske organizacije da je ta odluka o Niškom aerodromu pogubna, štetna i skandalozna-kaže predsednica niškog odbora Dveri Tamara Kerković Milenković.

  Ona naglašava da će protiv Petrovića biti pokrenut disciplinski postupak jer nije poštovao stav Dveri.

  Međutim, Petrović tvrdi da on više nije član i odbornik Dveri jer je 24. maja istupio iz članstva ovog pokreta.

  foto: sajt gradjanin.rs

  -Poslao sam mejl centrali Pokreta da više ne želim da budem u Dverima i da ću biti samostalni odbornik. Zato i nisam morao da poštujem stav Dveri o Niškom aerodromu, te sam glasao za to da se vlasništvo prenese državi-tvrdi Petrović.

  Predsednica niških Dveri, pak, kaže da je Petrović poslao dopis u kojem zahteva da “zbog bolesti” više ne bude član Glavnog odbora Dveri, ali da se nije  isčlanio iz Pokreta.

  Ona  kaže da je nejasno kako to da Petrović zbog bolesti mesecima nije prisustvovao sednicama Skupštine grada, ali je došao baš na sednicu o kojoj se odlučivalo o sudbini Niškog aerodroma.

  foto: privatna arhiva

  -Iako je rukovodstvo Dveri pokušavalo da stupi u kontakt sa njim, on se od kraja maja ne javlja na telefon. Tvrdim da je Petrović još član Dveri jer se nije isčlanio, niti je isključen- kaže Kerković Milenković.

  Ona naglašava da na sednici 22. juna nije konstatovano da je Petrović samostalni odbornik, već samo da je prestala da postoji odbornička grupa PUPS- Dveri i da je formirana odbornička grupa PUPS, kao i da je Petrović zamenik šefa te odborničke grupe.

  Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta predložilo da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Odmah posle usvajanja takve odluke započeli su građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“, na kojima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

  Posle tromesečnog odlaganja sednice Skupštine grada, zbog kojeg je Nišu pretilo potencijalno uvođenje prinudne uprave,  odbornicu su 22. juna većinom glasova odlučili da se imovina, osnivačka prava i udeo Niškog aerodroma besplatno ustupe Republici.


  SAMOSTALNA ODBORNICA JELENA ĐORĐEVIĆ: DVERI UNOSE KONFUZIJU U OPOZICIONE SNAGE

  foto: facebook profil

  Samostalna odbornica Jelena Đorđević, koja je je isključena iz Jedinstvene Srbije nakon što je javno saopštila da će glasati protiv odluke o besplatnom ustupanju Niškog aerodroma Republici, upitala je danas zašto Dveri ćute da su izgubile jedinog odbornika.

  -Takvo ponašanje unosi konfuziju u opozicione snage koje moraju da se bore za Niš. Bili smo ubeđeni da imamo devet opozicionih odbornika, a  na sednici je izbrojano osam glasova protiv odluke o Aerodromu, te je Inicijativa “ Ne damo Niški aerodrom” smatrala da nisu pravilno izbrojani glasovi- navela je ona na konferenciji za novinare.

  Đorđević je podsetila da je jako važno da se što pre formira akcioni savez u kojem bi bile i stranačke iInestranačke ličnost.

  -Moramo da odbranimo interese Niša, a to možemo jedino ako smo jedinstveni i složni-zaključila je ona.  

   

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi