More

  ODBORNIK NONIĆ POČEO PROTESTE, PRVI “ ODBOR ZA DOČEK” PRIREDIO ZAPOSLENIMA U GRADSKOJ UPRAVI NIŠA

  • Opozicioni odbornik Srđan Nonić jutros je dočekao zaposlene u Gradskoj upravi u Nišu, i time započeo svakodnevne proteste ispred više od 50 gradskih ustanova i preduzeća, koje je prijavila odbornička grupa “ Niška inicijativa”
  • Nonić je u 7.30 časova dočekao službenike ispred glavnog ulaza u Skupštinu grada Niša, gde je muzikom grupe “Red Hot Chili Peppers” na ozvučenju pozdravljao zaposlene i funkcionere
  • Službenicima Gradske uprave sam poželeo dobro jutro, ali sam im i govorio da su “ dužni da rade u interesu građana, a ne da rade za Vučića (predsednik Srbije Aleksandar Vučić), rekao je on
  • Nonić je kazao da je policijska patrola tražila prijavu za skup, kao i da je otišla nakon što je videla da su protesti prijavljeni do kraja ove godine
  • On je rekao da je iz zgrade Gradske uprave “ dok je trajao protest neko na mladića koji je snimao i njega bacio “ neku žutu tečnost”

  Šef opozicine odborničke grupe ” Niška inicijativa” Srđan Nonić jutros je počeo svakodnevne proteste, koje je prijavio ispred više od 50 gradskih preduzeća i ustanova, a prvi “ odbor za doček” priredio je zaposlenima u Gradskoj upravi.

  On je jutros u 7.30 časova dočekao službenike ispred glavnog ulaza u Skupštinu grada Niša, gde je muzikom grupe “Red Hot Chili Peppers” na ozvučenju pozdravljao zaposlene i funkcionere.

  -Službenicima Gradske uprave sam poželeo dobro jutro, ali sam im i govorio da su “ dužni da rade u interesu građana, a ne da rade za Vučića (predsednik Srbije Aleksandar Vučić). Neki su me pozdravljali, neki su se smejali, ali su pojedini šefovi žurnim koracima odlazili u zgradu-rekao je Nonić za “ Medijsku kutiju”.

  On je kazao da je jutros samo želeo da podseti zaposlene u Gradskoj upravi da “ ih neko gleda i prati šta i kako rade u usnulim institucijama”.

  -U jednom trenutku mi je prišao jedan od službenika da mi kaže da nemamo pravo da ga snimamo. Uneo se u lice dečku koji je snimao akciju. Ali je nakon toga otišao-rekao je Nonić.

  Prema njegovim rečima, policijska patrola je došla i tražila prijavu za skup, ali je otišla nakon što je videla da su protesti prijavljeni do kraja ove godine.

  Ovo je bio prvi protest “ Niške inicijative” u okviru najavljenih svakodnevnih protesta ispred više od 50 preduzeća i ustanova u Nišu, kako bi zaposlenima postavljali pitanja i podsećali ih da moraju rade u interesu građana.

  – Ovo je samo prva akcija u okviru koje će svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo mi iz budžeta biće podsećani kad treba, koje stvari treba da se rade i u čijem interesu. Moramo to da uradimo zbog uspavanosti svih institucija, političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva. Institucije su kliničke mrtve za građane u godinama vladavine SNS- naglasio je Nonić.

  “Niška inicijativa” je prijavila skupove ispred Gradske kuće, Gradske uprave, svih javnih preduzeća, sekretarijata, gradskih opština,  pravobranilaštva, Direkcije za izgradnju grada, KLERA-a, Zavoda za urbanizam…Na spisku su Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar i Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka…

  Protesti će biti nastavljeni od ponedeljka, ali Nonić ne želi da otkrije isped kojeg preduzeća ili ustanove će biti sledeći  “ odbor za doček” kako bi iznenadio zaposlene.


  NONIĆ: BACILI SU NEKU TEČNOST NA NAS

  Srđan Nonić je rekao da je iz zgrade Gradske uprave “ dok je trajao protest neko na mladića koji je snimao i njega bacio “ neku žutu tečnost”.

  -Imali smo neke žute fleke i smrdelo je na sumpor. Pozvao sam policiju, odmah je došla patrola. Međutim, nisu mogli da naprave nikakav zapisnik. Ipak, ostali su u blizini sve dok je trajala akcija-kazao je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi