More

  Odbornici Skupštine Niša usvojili budžet za 2022. godinu

  • Za vladajuću većinu, budžet je projektovan na oko 1,8 milijardi dinara, je investicioni, dok je za opoziciju socijalno-izborni
  • Budžet je na kraju usvojen sa 42 glasa „za“, a uzdržan je bio odbornik Ruske stranke, inače, bivši član SNS, Milan Krstić nije želeo da podrži ovakav budžet jer je nezadovoljan slabim ulaganjima u sport
  • Odbornik SNS i trener Odbojkaškog kluba “ Niš” Dragan Svetozarević napustio je sednicu, tako da nije glasao protiv, iako je najavio da će to učiniti jer je za sport, prema njegovom mišljenju, predviđeno malo sredstava
  • Predsednik Skupštine  Niša Boban Džunić ocenio je da je usvojeni budžet za 2022. godinu investicioni
  • Odbornik Dragoslav Ćirković iz koalicije „Niš, moj grad“, rekao je, pak, da  je budžet pamflet za predstojeće izbore jer je izgradnja akva-parka predstavljena kao najveća investicija

  foto: Vesna Torović

  Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su budžet za 2022. godinu, koji je projektovan na oko 11,8 milijardi dinara.

  Za vladajuću većinu, koju većinom čine odbornici Srpske napredne stranke(SNS) budžet  je investicioni, dok su predstavnici opozicije smatrali da je socijalno-izborni.

  Budžet je na kraju usvojen sa 42 glasa „za“, dok je jedan bio uzdržan. Odbornik Ruske stranke, inače, bivši član SNS, Milan Krstić nije želeo da podrži ovakav budžet jer je nezadovoljan slabim ulaganjima u sport.

  Odbornik SNS i trener Odbojkaškog kluba “ Niš” Dragan Svetozarević napustio je sednicu, tako da nije glasao protiv, iako je najavio da će to učiniti jer je za sport, prema njegovom mišljenju, predviđeno malo sredstava.

  Branislav Jovanović, odbornik opozicione odborničke grupe” Niš, moj grad” tvrdi da su oni glasali protiv budžeta, mada se od “ buke u skupštinskoj sali to nije videlo“.

  On je najavio da će na sledećoj sednici tražiti ispravku zapisnika, pošto postoji snimak.

  Ova odbornička grupa ima četiri odbornika u Skupštini grada Niša.

   Predsednik Skupštine  Niša Boban Džunić ocenio je da je usvojeni budžet za 2022. godinu investicioni.

  -Odluka o budžetu za 2022. godinu je takva da slobodno mogu da kažem da je budžet investicioni. Ovaj budžet je negde oko 11,8 milijardi što je na nivou prošlogodišnjeg budžeta, ali kažem vam da je investicioni zbog velikog broja infrastrukturih radova koje smo zajedno utvrdili sa zahtevima građana – napomenuo  je Džunić.

  Odbornik Dragoslav Ćirković iz koalicije „Niš, moj grad“, rekao je, pak, da  je budžet pamflet za predstojeće izbore jer je izgradnja akva-parka predstavljena kao najveća investicija.

  “Postoje mnogo važnije stvari od akva parka,  kao što je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.  Ovaj budžet je potpuno isti kao i budžet i iz prethodne godine, ovaj budžet je najmanje investiconi, već je socijalno-izborni”, rekao je on.

  Ćirković je dodao da je budžet Niša “jedan pamflet za buduće izbore, kao  i sama činjenica da penzioneri ponovo dobijaju 100 miliona dinara na ime onoga što se zove život.

  Nišlije su na javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu Niša kritikovali izgradnju akva-parka. Njihovi prioriteti su bili izgradnja kanalizacione mreže i uređenje grada.

  Za razliku od budžeta za 2021. godinu, ove godine je napravljen presedan jer je uopšte i bilo javne rasprave.

  Bura oko sporta

  Odbornik SNS i trener Odbojkaškog kluba “ Niša” Dragan Svetozarević rekao je na sednici Skupštine grada da neće glasati za budžet jer je predviđeno samo 200 miliona dinara za sport.

  – Sramota me je što je prednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu morao da nam kaže da treba da ulažemo u sport i kulturu-rekao je on.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski optužila je Svetozarevića da za skupštinskom govornicom nije čitao njegov tekst.

  -Žao mi je što on neće da glasa za budžet jer je na listi SNS. Naravno, kod nas ne postoji jednoumlje i svako može da izađe za govornicom i da kaže šta hoće. Čitao je tekst, verovatno ne njegov,nego onih koji ovih dana pišu…prepoznajem rukopise sprotskoh novinara- kazala je gradonačelnica Niša.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi