More

  ODBORNICI “NIŠKE INICIJATIVE“ POČINJU SERIJU PROTESTA ISPRED JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA U NIŠU

  • Odbornici opozicione odborničke grupe „ Niška inicijativa“ svakodnevno će od 18. jula protestvovati ispred više od 50 institucija u Nišu
  • „Odbori za doček“, koji su prijavljeni do kraja 2019. godine, biće organizovani kako bi funkcionerima i zaposlenima postavljali pitanja i podsećali da moraju da rade u interesu građana
  • Moramo to da uradimo zbog uspavanosti svih institucija, političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva. Institucije su kliničke mrtve za građane u godinama vladavine SNS-kaže odbornik Srđan Nonić
  • On dodaje da čelnici Niša nisu reagovali ni na jedan  problem od interesa za grad jer njih  ne interesuju ni mediji, ni fažizam, ni korupcija, ni primena zakona, ni odgovornost
  • Nonić ističe da su im posebno interesantne gradske kancelarije – za mlade i za lokalni ekonomski razvoj, i da će biti posebna tema predstojećih protesta.
  foto: m.k.

   Opoziciona odbornička grupa“ Niška inicijativa“ 18. jula će započeti svakodnevne proteste, odnosno „odbore za doček“ ispred više od 50 preduzeća i ustanova u Nišu, kako bi zaposlenima postavljali pitanja i podsećali ih da moraju rade u interesu građana.

  Šef “ Niške inicijative” Srđan Nonić kaže da su proteste prijavili do kraja ove godine, jer žele “da podsete usnule institucije da su one tu zbog građana”.

  – Ovim potezom svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo iz budžeta biće podsećani kad treba, koje stvari treba da se rade i u čijem interesu. Moramo to da uradimo zbog uspavanosti svih institucija, političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva. Institucije su kliničke mrtve za građane u godinama vladavine SNS- konstatuje  Nonić.

  On dodaje da čelnici Niša nisu reagovali ni na jedan  problem od interesa za grad.

  -Njih ne interesuju ni mediji, ni fažizam, ni korupcija, ni primena zakona, ni odgovornost njih ne zanima. Vi ste gospodo svi krivi zajedno, pa ćete svi zajedno biti posećeni u jednom trenutku i pitani za stvari iz vašeg domena. Ovaj nerad i javašluk mora da stane – upozorava Nonić.

  On nije želeo da otkrije ispred kojih institucija će biti prvi „ odbori za doček“ da bi iznenadili funkcionere i zaposlene, kako se ne bi spremili i na vreme došli na posao.

  “Niška inicijativa” je prijavila skupove ispred Gradske kuće, Gradske uprave, svih javnih preduzeća, sekretarijata, gradskih opština,  pravobranilaštva, Direkcije za izgradnju grada, KLERA-a, Zavoda za urbanizam…Na spisku su Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar i Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka…

  Građani mogu da postave pitanja i da napišu o svojim problemima na mejl ili Fejsbuk stranici “Niške inicijative”.

  Nonić je već početkom juna protestvovao ispred Gradske kuće jer su na konkursu za projektno sufinansiranje medija u Nišu najviše sredstava dobili prorežimski mediji koji favorizuju SNS, a krajem juna je organizovao antifašističke šetnje na Nišavskom keju.


  NONIĆ: KANCELARIJA ZA MLADE SAN SVAKOG MLADOG NIŠLIJE

  Odbornik Srđan Nonić kaže da su im posebno interesantne gradske kancelarije – za mlade i za lokalni ekonomski razvoj, kao i da će biti posebna tema predstojećih protesta.

  -Ovo je san svakog mladog Nišlije – da radi na ovakvom mestu. Mesto je poznato po navodnom razvoju grada i fabrikama gde su plate po 30.000 dinara, dok Kancelarija za mlade kao jedan od problema ima to što je njihov šef optužen za korupciju, pranje para i falsifikovanje dokumenata- kaže Nonić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi