More

  ODBORNICA ĐORĐEVIĆ: NISAM PRIJAVILA LIDERA „DVERI“ DA JE „NALOŽIO DA ME PREBIJU“, TUŽILAŠTVO POSTUPA PO ANONIMNOJ PRIJAVI

  • Odbornica Jelena Đorđević kaže da joj je pre tri meseca rečeno da je lider “Dveri” Boško Obradović navodno pre dve godine tražio da je prebiju jer je htela da napusti taj pokret
  • Ona kaže da joj je njen bivši stranački saborac, kome je Obradović to naredio, ispričao da “nije mogao da je pretuče jer je šetala sa decom”
  • Đorđevićeva dodaje da ona nije Tužilaštvu prijavila ovakve pretnje nasiljem nego da je to neko anonimno uradio, kao i da je krivična prijava protiv lidera “Dveri” podneta po službenoj dužnosti
  • Ona ne zna šta je Tužilaštvo uradilo povodom tog slučaja jer je od septembra, kada su je pozvali da da izjavu, niko od nadležnih nije kontaktirao
  • SNS su osudile to što je “vođa Dveri, Boško Obradović lično učestvovao u organizovanju i podstrekivanju ovog monstruznog fizičkog napada”
  • “Dveri” pitaju zašto je Đorđevićeva o tim navodnim pretnjama ćutala dve godine i kako se setila da govori o tome tek dan pred protest protiv nasilja u Beogradu, koji organizuje Savez za Srbiju

  Odbornica Skupštine grada Niša Jelena Đorđević potvrdila je za “ Medijsku kutiju” da je početkom septembra ove godine saznala da je predsednik Srpskog pokreta “ Dveri”  Boško Obradović  navodno pre dve godine naložio jednom svom članu da je prebije.

  -U Nišu sam tada srela tog člana “ Dveri “ iz Paraćina, bivšeg saborca, kome ne želim da pominjem ime. On mi je ispričao da mu je Obradović naredio da se fizički obračuna sa mnom jer sam u to vreme htela da napustim taj pokret i pređem u “Jedinstvenu Srbiju”, a da zadržim odbornički mandat-rekla je Đorđevićeva.

  Ona je kazala da joj je “ taj čovek rekao  da je danima pratio ne bi li izvršio Obradovićevo naređenje”.

  -Kad me je video da šetam sa svojom decom odustao je od te namere. Kazao mi je da se nešto  u njemu prelomilo i da nije mogao da ispuni zahtev lidera Dveri. Ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo da tog dana nisam bila sa decom, nego da sam bila sama-rekla je Đorđevićeva.

  Ona je kazala da se jako uplašila kad je čula da joj je bila ugrožena bezbednost, kao i da je bila jako iznenađena kad su je povodom tog slučaja ubrzo pozvali  iz Osnovnog javnog tužilaštva.

  foto: Vesna Torović

  -U Tužilaštvu mi je rečeno da je prijava protiv Obradovića podneta po službenoj dužnosti. Pitala sam ih kako oni to znaju, i rekli su mi da je neko to  anonimno prijavio. Iznenadila sam se što je neko to uradio umesto mene. Ne znam šta su nadležni uradili povodom tog slučaja jer posle septembra me više niko nije kontaktirao-rekla je Đorđevićeva.

  Tužilaštvo za sada nije potvrdilo ove navode ili saopštilo bilo kakve detalje u vezi sa slučajem.

  “Dveri” su demantovale tvrdnje odbornice Đorđević, ocenivši da to kao “ histeričnu reakciju režima koji se uplašio današnjeg protesta naroda protiv nasilja”.

  -Još jedno logično pitanje je kako to da je dotična Jelena Đorđević o tim navodnim pretnjama ćutala dve godine, a da se baš dan pred protest protiv nasilja setila da to kaže javnosti. Ako je njena izjava tačna zašto to nije tada prijavila policiji i zašto nije tužila Obradovića –navodi  član GO Dveri Tamara Milenković Kerković.

  Uprkos nedostatku potvrde nadležnih organa, pojedine vladajuće i opozicione stranke osudile su ovo “nasilje”, a Srpska napredna stranka (SNS) ga je nazavla “monstruoznim fizičkim napadom”.

  – Nažalost, nismo iznenađeni svedočenjem Đorđevićeve da je upravo lider Đilasovog i Jeremićevog Saveza, vođa Dveri, Boško Obradović lično učestvovao u organizovanju i podstrekivanju ovog monstruznog fizičkog napada, i to samo zbog toga što je Đorđevićeva donela odluku da napusti pokret Dveri – navodi se saopštenju Srpske napredne stranke (SNS).

  Inače, Savez za Srbiju, čiji su i Dveri član, za danas 18 časova  u Beogradu je zakazao protest protiv nasilja, kako bi skrenuli pažnju na prebijanje lidera Levice Srbije Borka Stefanovića nedavno u Kruševcu.

  Jelena Đorđević  je pre dve i po godine na izbornoj listi DSS-Dveri, a kao istaknuta članica  Pokreta koji predvodi Obradović, postala odbornica  Skupštine grada  Niša.

  Ubrzo nakon toga prešla je u Jedinstvenu Srbiju (JS) i dobila posao u niškoj Direkciji za javni prevoz.

  Kao odbornica JS u maju ove godine usprotivila se odluci svoje partije i javno saopštila da neće glasati da se osnivačka i vlasnička prava Aerodroma “ Konstantin Veliki” u Nišu besplatno ustupe državi.

  Tada je isključena iz JS, a u Skupštini grada nastupala je kao nezavisna odbornica. Ubrzo je izgubila posao na određeno vreme u niškom javnom preduzeću “ Objedinjena naplata”, u koje je u međuvremenu prešla.

  Nedavno je pristupila  Srpskom saboru “Zavetnici”.


  “NE ZNAM ZAŠTO JE ’KURIR’ BAŠ SADA POKRENUO TU TEMU”

  Jelena Đorđević je kazala za Medijsku kutiju da ne zna zašto je  tabloid “ Kurir”  baš sada pokrenuo temu o navodno pretnji nasiljem lidera “Dveri” Boška Obradovića jer se ona, kako je kazala, povodom tog slučaja nije obraćala nijednom mediju.

  -Poslali su ekipu iz Beograda da uradi intervju sa mnom. Iznenadila sam se kad su počeli da me ispituju o tom slučaju-rekla je Đorđevićeva.

  Ona nije želela da komentariše tvrdnje “ Dveri”  da je ovu temu pokrenula vlast tek sada kako bi se u javnosti  stvorila loša slika o srpskoj opoziciji.

  -Ne znam ko i zašto to radi. Mene ne interesuje ni opozicija ni pozicija. Ja imam svoj put i borim se za bolju Srbiju i bolji Niš kao član “ Zavetnika”-rekla je Đorđevićeva.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi