More

  ODBORNICA ĐORĐEVIĆ KOJA JE NAJAVILA DA NEĆE GLASATI ZA USTUPANJE NIŠKOG AERODROMA DRŽAVI DOBILA OTKAZ U JAVNOM PREDUZEĆU

  • Jeleni Đorđević nije produžen ugovor o radu u gradskom javnom preduzeću Objedinjena naplata u kojem je radila kao referent za pravne poslove od 2. novembra 2016.  godine po ugovoru na određeno vreme.
  • Odbornica Đorđević tvdi da je otkaz politički revanšizam jer se usprotivila nalogu vladajuće koalicije da se Niški aerodrom besplatno ustupi Republici
  • Iako je trpela pritiske da promeni odluku o aerodromu, Đorđević je aktivno učestvovala u građanskim protestima koje je organizovala Inicijativa “ Ne damo niški aerodrom”

  foto: facebook profil

  Jelena Đorđević, bivša odbornica Jedinstvene Srbije, koja je 17.aprila javno saopštila da na sledećoj sednici Skupštine grada neće glasati za odluku da se Aerodrom u Nišu besplatno ustupi državi, dobila je otkaz u gradskom javnom preduzeću Objedinjena naplata, saznaje Medijska kutija.

  -Ovo je čist politički revanšizam. Znala sam da će me posle takve moje odluke otpustiti jer sam se usprotivila nalogu vladajuće koalicije u Nišu. Odmah posle najave da ću glasati protiv odluke o Niškom aerodromu ,isključena sam iz Jedinstvene Srbije, koja je deo te koalicije. Ne kajem se što sam tako odlučila jer je moja obaveza da se borim za interese mog grada Niša i građana koji su glasali za mene- rekla je “ neposlušna” odbornica.

  Odbornica Đorđević je u Objedinjenoj naplati radila kao referentkinja za pravne poslove od 2. novembra 2016.  godine po ugovoru na određeno vreme, kao zamena privremeno odsutne radnice. Posle toga je potpisala  nekoliko aneksa prvobitnog ugovora, te zamenjivala i druge radnike koji su privremeno odsustovali sa posla.

  Ona kaže da je dobila rešnje o otkazu samo petnaestak dana nakon što javno rekla da” ne može da digne ruku da se Niški aerodrom pređe u ruke države”, uz obrazloženje da se odsutna radnica vratila sa bolovanja.

  Iako je,kako navodi, trpela različite pritiske da promeni svoju odluku, od “uhođenja” do “pretnji”,  aktivno je učestvovala u građanskim protestima koja je organizovala Inicijativa “ Ne damo niški aerodrom”.

  – Pitam se kako će moje kolege  odbornici koji će glasati za poklanjanje perspektivnog aerodroma državi, čime idu na štetu svoje rođene dece, sutra izaći ispred svojih kuća, šetati ulicom, gledati komšije…- kazala je ona.

  Đorđević je ranije bila funkcionerka i odbornica Dveri, a pre toga članica  Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

  Predstavnici vlasti u Nišu  optuživali su je da je iz opozicionih Dveri prešla u vladajuću Jedinstvenu Srbiju zbog zaposlenja u Direkciji za gradski prevoz, u kojoj je predhodno radila.

  Ona je demantovala da to zaposlenje ima veze sa strankom i tvrdila da je napustila Dveri jer nije uspela da se suprostavi „centralističkom trošenju novca u toj stranci“.

  – Želim da se borim i da radim za Niš, a ne za Beograd- rekla je tada.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi