More

  NUNS: VACIĆ MORA DA ODGOVARA ZA PRETNJE POLITIČARIMA I NOVINARIMA

  • Nadležni organi moraju da podnesu krivični postupak protiv Miše Vacića, lidera Srpske desnice, jer je još jednom javno pozvao na ubistva, progon i linč političkih neistomišljenika i novinara, navelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)
  • NUNS saopštava da “bez obzira što vladajuća Srpska napredna stranka podržava javno delovanje Vacića i njegove Srpske desnice, obaveza je policije i tužilaštva da preduzmu mere i spreče dalje širenje govora mržnje i pozivanja na nasilje”
  • Vacić je u Šapcu poručio gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da će kao “Austrougari završiti u Drini“, da se pakuje jer će biti proteran u zatvor, a tokom svog govora spominjao i „izdajničke medije“, N1, Vreme, Danas i Blic.
  • Vacićeva pretnja je, prema NUNS-ovoj Bazi podataka, 104. registrovani slučaj napada i pritisaka na medije u toku ove godine u Srbiji

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva od nadležnih organa da pokrenu krivični postupak protiv lidera Srpske desnice, Miše Vacića, jer je još jednom javno pozvao na ubistva, progon i linč političkih neistomišljenika i novinara.

  NUNS je saopštio da “bez obzira što vladajuća Srpska napredna stranka podržava javno delovanje Vacića i njegove Srpske desnice, obaveza je policije i tužilaštva da preduzmu mere i spreče dalje širenje govora mržnje i pozivanja na nasilje”.

  -Vacić je u maniru svojih mentora iz vladajuće koalicije, na tribini u Šapcu uputio pretnje gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću i njegovim saradnicima, poručivši im da će ih „podaviti u Drini“, i po ko zna koji put pojedine nevladine medije nazvao „izdajničkim“ i označio ih kao neprijatelje države-navelo je ovo novinarsko udruženje.

  NUNS izražava zabrinutost zbog sve napetije situacije u društvu, koju u najvećoj meri stvaraju vlast i njeni epigoni oličeni u huliganima poput Vacića.

  -U takvoj atmosferi, politički neistomišljenici režima i novinari koji profesionalno i nezavisno rade svoj posao, postaju mete ekstremista i rathih huškača- smatraju iz ovog udruženja.

  Vacić je u Šapcu poručio gradonačelniku  Zelenoviću da će kao “Austrougari završiti u Drini“, da se pakuje jer će biti proteran u zatvor, a potom dodao da će se u Šapcu napraviti zatvor kako bi on u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana.

  foto: Medija centar Beograd

  -Srušili smo Austrougarsko carstvo. Ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadamo završni udarac, da ih gurnemo niz Cer u srpsku Drinu i podavimo. E tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima- kazao je lider Srpske desnice.

  Vacić je tokom svog govora spominjao i „izdajničke medije“, N1, Vreme, Danas i Blic.

  Govoreći o pretećim porukama koje je poslao iz Bujanovca, Vacić je rekao da se zbog toga „digla frka po izdajničkim medijima“, a potom je od okupljenih zatražio da iznesu svoj stav o N1, na šta su oni odgovorili glasnim „ua“. Isti zahtev Vacić je ponovio i za dnevnike Danas i Blic, i nedeljnik Vreme.


  U OVOJ GODINI  REGISTROVANA 104 NAPADA NA NOVINARE U SRBIJI

  Prema NUNS-ovoj Bazi podataka o napadima i pritiscima na novinare, pretnja Vacića je 104. registrovani slučaj u Srbiji od početka godine, odnosno, još jedan u nizu pritisaka na redakcije i novinare nezavisnih medija.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi