More

  NUNS I UNS OSUDILI UVREDE ZAMENIKA GRADONAČELNIKA NIŠA MILOŠA BANĐURA NOVINARKI SENI TODOROVIĆ

  • NUNS je pozvao gradske vlasti Niša da „javno osude nedostojno ponašanje svog funkcionera“, koji je novinarku  Senu Todorović nazvao „ćurkom“ i „matorom žutom kučkom“, i da protiv njega „preduzmu odgovarajuće mere“
  • Banđur je u sms- poruci dostavljenoj Medijskoj kutiji naveo da mu je „žao“ zbog onoga što je napisao, ali se zbog toga nije izvinio
  • Gradski zvaničnici Niša se ovim povodom nisu oglašavali

  foto: logo

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) osudili su juče uvredljive poruke koje je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uputio novinarki Seni Todorović, koju je nazvao „ćurkom“ i „matorom žutom kučkom“.

  NUNS je pozvao gradske vlasti Niša da „javno osude nedostojno ponašanje svog funkcionera i protiv njega preduzmu odgovarajuće mere“.

  Banđur je u ponedeljak na tviteru upitao novinarku Todorovic, nazivajući je „ćurkom“, šta ona zna o onima koji su došli sa Kosova, i da li je uopšte čula za Kosovo, a potom zaključio da je je ona „matora žuta kučka koja se usudjuje da komentariše ljude o kojima ne zna ništa ništa“.

  Ovakva uvreda usledila je nakon što je  novinarka odgovorila da prekida dijalog, jer takvu  čast ne zaslušuje nepismen, nevaspitan i primitivan čovek, „kome je verovatno mama ’curka’“, istovremeno upućujući „izvinjenje mami, koja je, ipak, kriva što njen sin ništa pristojno nije poneo iz kuće“.

  Debata je počela nakon tvita Dragana Đilasa da na skup dobrodošlice ruskom predsedniku Vladimiru Putinu 17. januara ljudi iz cele Srbije dolaze pod prisilom, a da 16. januara na miting opozicije povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića dolaze svojom voljom. Na to je Banđur reagovao tvrdnjom da je to “gnusna laž”, te da je “Putin ne samo omiljena nego i obožavana ličnost u Srbiji”.

  Usledili su brojni komentari među kojima i Sene Todorović: „Naravno, nemam ništa protiv ako ga ti obožavaš! To je tvoje pravo! Ali možeš da govoriš tako nešto samo u svoje ime“.

  Zamenik gradonačelnika Niša je juče u sms- poruci dostavljenoj Medijskoj kutiji naveo da mu je „žao“ zbog onoga što je napisao, ali se zbog toga nije izvinio.

  On je naveo da je u njemu „ogorčenost izazvao tvit koji vrvi od gnusnih laži i najprimitivnijih uvreda“, a koji je Sena Todorović „olako potvrdila i dopunila“.

  – Žao mi je što sam nakon toga napisao reči kojima sam zapravo u trenu izrazio duševni bol koji mi je nanet, a koje, potpuno se slažem, nisu primerene u komunikaciji! Poznato je da sam oštar kritičar, ali i vrlo samokritičan – naveo je Banđur.

  On je dodao i da je „ogorčen“ jer se u prvi plan stavlja i zloupotrebljava da je Todorović novinarka, što, kako kaže,“nije znao“.

  – Reagovao sam prema onom što je napisano, a ne prema zanimanju autora, koje sam kasnije saznao! Niške novinarke i novinari najbolje mogu da posvedoče o mom odnosu prema predstavnicima medija – rekao je on.


  UNS OSUDIO I PRETNJE „DESNIČARA“ BRANKA ĆIRJAKOVIĆA NOVINARU VEČERNJIH NOVOSTI IZ SUBOTICE

  UNS je u istom saopštenju osudio pretnje Branka Ćirjakovića iz Subotice, uz brojne uvrede i psovke, na njegovom fesbuk profilu, upućenom dugogodišnjem dopisniku „Večernjih novosti“ iz Subotice Milutinu Mitriću i tražio od njega da se izvini što je pisao o njegovom ocu Srećku Ćirjakoviću.

  Branko Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista“.

  – Ako to ne objaviš u svom članku onda ćemo videti koje su nam opcije da naplatimo svoju čast. Mali je grad, pa kad se sretnemo dogovorićemo se. A moramo to brzo jer ubrzo ćeš ostati i bez tog poslića što te drži u polusitom stanju kojim si zadovoljan. Operi prsluk i vidimo se brko- napisao je nakon vređanja Ćirjaković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi