More

  NUNS će pozvati novinare na bojkot javnih nastupa ministra Šarčevića

  • Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da će pozvati novinare da ubuduće bojkotuju nastupe ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića ukoliko se ne bude hitno izvinio novinarima u Nišu koje je uvredio i pokušao da ponizi
  • Ministar je juče u Nišu optužio novinare Televizije N1 i Južnih vesti, koji su ga pitali kada će biti doneta odluka o eventualnom razrešenju dekana tri niška fakulteta, da “nisu normalni”, a da je  zbog toga što su “navelentni” moguće i da “ne dobiju informacije nikada više”
  • Šarčević je novinaru Televizije N1 odgurnuo mikrofon, nazivajući ga “siledžijom”

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da će pozvati novinare da ubuduće bojkotuju nastupe ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića ukoliko se ne bude hitno izvinio novinarima u Nišu koje je uvredio i pokušao da ponizi.

  – Izgleda da ministar prosvete ne shvata da je njegovo ponašanje nedozvoljeno, i ukoliko se hitno ne izvini novinarima koje je uvredio i pokušao da ponizi, NUNS će pozvati svoje članove i druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuju njegove javne nastupe- navodi se u saopštenju ovog novinarskog udruženja.

  Ministar je juče u Nišu optužio novinare Televizije N1 i Južnih vesti, koji su ga pitali kada će biti doneta odluka o eventualnom razrešenju dekana tri niška fakulteta, da “nisu normalni”, a da je  zbog toga što su “navelentni” moguće i da “ne dobiju informacije nikada više”. Šarčević je novinaru Televizije N1 odgurnuo mikrofon, nazivajući ga “siledžijom”.

  NUNS je u saopštenju naveo da osuđuje agresivno i neodgovorno ponašanje ministra Šarčevića prema novinarima, podsećajući da se to i ranije događalo.

  – Šarčević je početkom decembra prošle godine vređao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega ga je NUNS pozvao da se javno izvini i da u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja novinari postavljaju u javnom interesu- naveli su u NUNS-u.


  Niška inicijativa zahtevala hitnu smenu Šarčevića

  U ime svih građana Niša i Republike Srbije zahtevamo od Vas da zaštitite dostojanstvo resora Vlade Republike Srbije koji zastupa gospodin Šarčević i naložite njegovu hitnu smenu sa mesta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog bahatog, drskog, i potpuno neprimerenog ponašanja prema novinarima u Nišu, navodi se u obraćanju opozicione Odborničke grupe „Niška inicijativa “ u Skupštini grada Niša premijerki Srbije Ani Brnabić.

  – Ministar u resoru prosvete treba da bude pozitivan primer odmerenosti u kulturi obraćanja sagovornicima i medijima, a ne primer prizemne osionosti i agresije- navodi se u saopštenju i dodaje da su se “učitelji, profesori i naučni radnici do sada više puta stideli svog resornog ministra”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi