More

  Novogodišnji koncert u Nišu pod sloganom „Pobeda nad koronom“, dok broj zaraženih raste

  . Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije „Naissus“, čiji je pokrovitelj Grad, najavljen je pod sloganom “Pobeda nad koronom”

  . Reklamni plakati sa ovakvom porukom izazivaju između ostalog i krajnje negativne komentare pošto broj obolelih u Nišu ovih dana dramatično raste.

  Foto: Medijska kutija

  Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije „Naissus“, čiji je pokrovitelj Grad, najavljen je pod sloganom “Pobeda nad koronom”.

  Reklamni plakati sa ovakvom porukom izazivaju različite komentare građana, često i one krajnje negativne, pošto broj obolelih u Nišu i Srbiji ovih dana dramatično raste.

  Uz ovakav slogan na plakatima je navedeno i uputstvo koje mu protivureči:”Na koncertu, poštovanje epidemioloških mera i distance”.

  Novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije i 11 poznatih operskih pevača iz Srbije i Rusije biće održan 16. januara u 20 časova u Sportskoj hali Čair.

  Dirigent filharmonije Zoran Andrić rekao je novinarima da slogan predstavlja metaforu i njegovu umetničku želju da se muzikom pobedi korona, jer “muzika leči sve”.

  Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan upozorio je danas na “značajno pogoršanje epidemiološke situacije i veliki broj pregleda u kovid ambulantama za vreme božićnih praznika”.

  Prema podacima Doma zdravlja, u Nišu je juče bilo 200 novozaraženih kovodom 19, dok ih je pre deset dana bilo šest puta manje- 34.

  U kovid ambulante te ustanove juče se na pregled javilo 1338 pacijenata, a tokom božićnih praznika broj je dostizao i 1789.

  Krajem decembra na pregled u kovid ambulante javljalo se značajno manje pacijenata sa nekim od simptoma korona infekcije- od 480 do 890.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi