More

  NOVINAR JOVANOVIĆ: U SRBIJI JE REĆ POSTALA SKUPA I ZBOG NJE SE GUBI GLAVA

  • Novinar Milan Jovanović, kome je početkom decembra zapaljena kuća, rekao večeras na protestu “ 1 od 5 miliona” da je u “ Srbiji reč postala skupa i da se zbog nje gubi glava”.
  • On je poručio okupljenim građanima da “ se Srbija probudila u decembru i da više neće da ćuti”.
  • U Beogradu je večeras više hiljada građana učestvovalo na protestnoj šetnji od platoa kod Filozofskog fakulteta do zgrade RTS.
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da su posle svakog protesta on i SNS izlazili jači, a oni koji su proteste vodili-“dramatično slabiji”

  Više hiljada građana večeras je učestovalo na trećem protestu pod nazivom “ 1 od 5 miliona” na platou kod Filozofskog fakulteta u  Beogradu, a nakon toga su okupljeni  otišli u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.

  Milan Jovanović, novinar portala “Žig info”, kome su 11. decembra zapalili kuću i pucali na  njega i suprugu, ocenio je da je “ u Srbiji reč danas postala skupa, i da se zbog nje se gubi glava”.

  -I  ja sam zbog reči umalo izgubio glavu. Ali Srbija se u decembru probudila iz zimskog sna i neće više da ćuti-rekao je Jovanović.

  On je dodao da je beskućnik jer su zapalili sve što je sticao 50 godina.

  -Ja stojim pred vama, bez ičega. I kao takav ja imam nadu, kad vidim vas. Da ćete vi napraviti ovu zemlju boljim mestom za život-poručio je okupljenima .

  Na protest su bili vidljivi transparenti sa parolama „Počelo je“, žuti prsluci sa natpisom „1 od 5miliona“, “Stop krvavim košuljama”, a pojavile su se i nove krilatice poput: „Dok svi nisu slobodni, niko nije“, “Orbane , nećemo ih dati”, “Transfobija je nasilje”, “Homofobija je nasilje”…

  Neki od njih su nosili žute prsluke na kojima piše „1 od 5 miliona“, kao i bedževe sa takvim natpisom i: „Stop krvavim košuljama“.Na protest se mogu videti i zastave Srbije, Rusije, a neki od  okupljenih nose i zastave u duginim bojama

  Predstavljajući se kao organizatori protesta – Jelena Anasonović i glumac Branislav Trifunović, ranije su dali rok RTS-u da do početka tog skupa u Dnevniku 2 odvoji dva ninuta za gostovanje predstavnika tog protesta,kao i da objavi zahteve demonstranata i istinite podatke o broju okupljenih gradjana.

  -Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo – to je zakonska obaveza Javnog servisa- naveli su u saopštenju poslatom sa adrese „Stop krvavim košuljama“.

  Organizatori protesta zatražili su od vlasti da otkrije nalogodavce ubistva lidera Gradjanske incijative „Srbija, demokratije, pravda“ Olivera Ivanovića, nalogodavce napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, kao i da objavi ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

  Inače, na početku protesta okupljeni su odali minut ćutanja svim žrtvama stravične saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u selu  Donje Međurovo kod Niša, u kojoj je pet osoba poginulo, a 30 je teško i lakše povređeno.

  Prethodne dve subote bez incidenata održane su protestne šetnje „Stop krvavim košuljama“, kao odgovor na napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, a parola „Jedan od pet miliona“ usledila je nakon što je, komentarišući prvu protestnu šetnju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izadje na ulice da protestuje, makar se skupilo i pet miliona ljudi i koliko god dugo ti protesti trajali


  VUČIĆ: POSLE SVAKOG PROTESTA SNS I JA IZLAZIMO JAČI

  Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je povodom večerašnjeg, trećeg protesta „Stop krvavim košuljama“ da su posle svakog protesta on i stranka koju vodi izlazili jači, a oni koji su skupovima rukovodili – „dramatično slabiji“.

  -Sa protestima nemam nikakav problem i  naviknut sam  na to-rekao je Vučić,

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi