More

  NOVINAR GEORGIEV: VLAST U SLUČAJU JUŽNIH VESTI ŠALJE PORUKU DA SVI MOGU DA SE NAĐU NA UDARU AKO NISU “ZA”

  • Vrlo je opasno I to što država u slučaju Južnih vesti vlast zloupotrebljava Poresku upravu, kazao je novinar Slobodan Georgiev.
  • On je rekao da Južne vesti ne bi mogle 10 godina da sarađuju sa inostranim institucijama I donatorima da imaju bilo kakav poreski dug jer su oni vrlo rigorozni po tom pitanju.
  • Slučaj ovog internet portala može da postane put kojim bi država mogla da krene prema svim nerežimskim medijima, naročito lokalnim-ocenio je Dragan Petković iz Južnih vesti.
  • Poreska uprava kaznila Južne vesti sa milion dinara jer glavni i odgovorni urednik medija mora da bude u radnom odnosu, a urednik Južnih vesti Predrag Blagojević nije zaposlen u tom portalu već u privatnoj firmi.
  • Petković je rekao da ima nezvanične informacije da je naplatu kazne stopirao predsednik Srbije Aleksandar Vučuć što ocenjuje kao “još jedan dokaz izmeštanja, nefunkcionisanja i zloupotrebe institucija”

  Poruka koja se šalje javnosti u slučaju “ nakačenog “ poreskog duga Južnih vesti je da svako u Srbiji ko bude radio protiv ove vlasti,odnosno nije “za”, može da se nađe na udaru, bilo da se radi o medijima ili o trafici I restoranu, te da im je bolje da ćute I gledaju svoja posla-zaključio je novinar Slobodan Georgiev.

  On je ocenio da je vrlo opasno I to što država u ovom slučaju zloupotrebljava Poresku upravu.

  -Da Južne vesti imaju bilo kakav poreski dug ne bi mogli da rade 10 godina sa ni jednom inostranom insitucijom ili donatorom jer su oni rigorozni po tom pitanju.Poreska uprava nije morala ni da dolazi u redakciju, iz svojih kancelarija su mogli da utvrde da taj poreski dug ne postoji-rekao je Georgiev na gradskom forumu-Šta pritiska lokalne medije? Slučaj Južnih vesti.

  Dragan Petković iz Južnih vesti naglasio je da slučaj ovog internet portala može da postane put kojim bi država mogla da krene prema svim nerežimskim medijima, naročito lokalnim.

  -U Srbiji imate medije koji su propaganda i par medija koji se bave istinom. Sve ove medije koje nisu uspeli da ukrote ili kupe, oni pokušavaju da se obračunaju kroz razne neke alate. Smatramo da je upravo ono što se dešavalo nama jedan od pokušaja da se ukroti medij kao što su Južne vesti – konstatovao  je Petković.

  Podsetimo, Poreska inspekcija letos je dostavila privatnom internet portalu Južne vesti izveštaj u kojem navodi da on od svog osnivanja „nije načinio nijednu grešku u svom poslovanju“, ali da je dužan da državi isplati više od milion dinara zbog “kršenja“ uredbe koja se odnosi isključivo na javni sektor.

  U izveštaju o poreskoj kontroli, sačinjenom na 101 stranici, poreske inspektorke Jasna Vulićević i Ivana Antonijević tumačile su Zakon o informisanju- ne navodeći koju njegovu odredbu, i zaključile da glavni i odgovorni urednik medija mora da bude u radnom odnosu, a da urednik Južnih vesti Predrag Blagojević nije zaposlen u tom portalu već u privatnoj firmi.


  PETKOVIĆ: VUČIĆ STOPIRAO NAPLATU KAZNE JUŽNIM VESTIMA

  Dragan Petković je rekao da kazna od milion dinara još nije naplaćena Južnim vestima jer, prema nezvaničnim informacijama koje on ima, predsednik Aleksandar Vučić je stopirao naplatu.

  -To je još jedan dokaz izmeštanja, nefunkcionisanja i zloupotrebe institucija-ocenio je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi