More

  Novi načelnik Komunalne milicije u Nišu nakon što je prethodni prozivan za “zloupotrebe”

  • Za novog načelnika Komunalne milicije postavljen je Goran Đorđević, inače dugogodišnji radnik Gradske uprave i nekadašnji načelnik Uprave za omladinu i sport, potvrdila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski
  • Goran Đorđević je na mestu načelnika Komunalne milicije nasledio dosadašnjeg načelnika Milana Đorđevića, jer je, kako je objašnjeno, od 1. aprila stupila na snagu nova Odluka o sistematizaciji radnih mesta, koja je usklađena sa aktuelnim Zakonom o komunalnoj miliciji
  • Protiv prethodnog načelnika niške Komunalne milicije nedavno je podneta krivična prijava u kojoj se tereti za navodnu zloupotrebu službenog položaja, zbog čega je pred Višim javnim tužilaštvom u toku predistražni postupak

  Za novog načelnika Komunalne milicije u Nišu postavljen je Goran Đorđević, inače dugogodišnji radnik Gradske uprave i nekadašnji načelnik Uprave za omladinu i sport, potvrdila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski.

  Sotirovski je na konferenciji za novinare najavila i da će komunalna milicija, kako bi bila što efikasnija, dobiti novu opremu i nova vozila, kao i nove zaposlene, a prvi konkurs za pet komunalnih milicijaca biće raspisan u roku od 90 dana.

  Osim kontrole primene epidemioloških mera, komunalna milicija će u narednom periodu pojačano kontrolisati i čuvanje kućnih ljubimaca.

  Goran Đorđević, koji je inače diplomirani pravnik, na mestu načelnika Komunalne milicije nasledio je dosadašnjeg načelnika Milana Đorđevića, jer je, kako je objašnjeno, od 1. aprila stupila na snagu nova Odluka o sistematizaciji radnih mesta, koja je usklađena sa aktuelnim Zakonom o komunalnoj miliciji.

  Protiv prethodnog načelnika niške Komunalne milicije nedavno je podneta krivična prijava u kojoj se on tereti za zloupotrebu službenog položaja, zbog čega je pred Višim javnim tužilaštvom u toku predistražni postupak.

  Uzbunjivač iz Komunalne milicije Aleksandar Todorovski prethodno je ukazivao na, kako je naveo, više propusta u organizaciji i finansijskom poslovanju milicije, među kojima je i odavanje ličnih podataka građana kontrolorima u gradskom prevozu, za šta je dokumentacija naknadno spaljena.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi