More

  Novi Klinički centar Niš ponovo radi za sve pacijente

  • Posle više od mesec dana nova zgrada KC Niš otvorena za sve pacijente
  • U stacionar KC, koji je bio kovid bolnica, najpre prebačeni pacijenti sa intenzivne nege Urgentnog centra, a u toku dana biće vraćeni pacijenti koji su lečeni u niškoj Vojnoj bolnici
  • Pacijenti za određene vrste lečenja i intervencije moraju da imaju neophodan i test na kovid ne stariji od 72 časa
  foto: m.k.

  Stacionar u novoj zgradi  Kliničkog centra  Niš (KC) danas je počeo  redovno da radi, nakon što je više od mesec dana bio kovid bolnica.

  Nadležni u KC su rekli da su u stacionar najpre prebačeni pacijenti sa intenzivne nege Urgentnog centra te zdravstvene ustanove-kardiološki i neurološki, kao i pacijenti sa hematologije i endokrinologije.

  U toku dana biće vraćeni pacijenti koji su lečeni u Vojnoj bolnici u Nišu.

  Svi bolesnici  iz Vojne bolnice koji treba da budu prebačeni u stacionar KC Niš proteklih dana testirani na koronavirus i najveći broj njih ima negativan nalaz, ali su tri pacijenta pozitivna i biće prebačena na lečenje u stari deo KC Niš.

  U novoj zgradi Kliničkog centra, nakon ponovnog otvaranja, zbog trajanja epidemije virusa korona primenjuju se stroga pravila i naredbe epidemiloških službi koje važe kako za pacijente tako i za osoblje.

  Zbog toga su jutros pacijenti negodovali, jer zbog trijaže ulazi po petoro ljudi, pa se na vratima KC čeka dugo.

  Pacijenti za određene vrste lečenja i intervencije moraju da imaju neophodan i test na kovid ne stariji od 72 časa.

  Inače, novi deo Kliničkog centra Niš, nakon što su pre deset dana iz njega premešteni poslednji oboleli od koronavirusa, kompletno je očišćen i dezinfikovan. Nadležni tvrde da su rezultati zadovoljavajući. Dezinfekcije su uradile službe te  zdravstvene ustanove, ruske ekipe i Institut za javno zdravlje, uzeti su brisevi sa svih radnih površina, instrumenata, aparata, kao i uzorci vazduha i vode.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi